19.7 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Η πρώτη υπηρεσία της αυτόνομης βάσης δεδομένων της Oracle

Μιλώντας σε εκδήλωση της Oracle, ο Larry Ellison, executive chairman of the board και CTO της Oracle, ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα της πρώτης υπηρεσίας που βασίζεται στη νέα λύση Oracle Autonomous Database. Η πρώτη παγκοσμίως υπηρεσία cloud βάσης δεδομένων με δυνατότητες αυτοδιαχείρισης, αυτοπροστασίας και αυτοδιόρθωσης, το Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud, χρησιμοποιεί δυνατότητες machine learning για να προσφέρει κορυφαία απόδοση, ασφάλεια και διαθεσιμότητα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, σε πολύ χαμηλότερη τιμή από τον ανταγωνισμό.

 

Το Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud παρέχει όλες τις δυνατότητες ανάλυσης, ασφάλειας και υψηλής διαθεσιμότητας της Oracle Database χωρίς καμία από τις πολυπλοκότητες αναφορικά με την παραμετροποίηση, τη ρύθμιση και τη διαχείριση, ακόμα και καθώς αλλάζουν οι φόρτοι εργασίας των συστημάτων αποθήκευσης και οι όγκοι των δεδομένων. Η αυτόνομη βάση δεδομένων αποτελεί μια εντελώς νέα κατηγορία λύσης που απαιτεί μηδενική λειτουργική διαχείριση από την πλευρά του πελάτη.

Έτσι, η αποθήκευση δεδομένων στο cloud είναι:

 

Εύκολη: Χάρη στο πρώτο στον κλάδο μοντέλο παροχής (provisioning) υπηρεσιών αποθήκευσης με ένα μόνο βήμα, μπορείτε να έχετε σε μερικά δευτερόλεπτα μια ασφαλή λύση αποθήκευσης δεδομένων με αυτόματη δημιουργία εφεδρικών αντιγράφων, κρυπτογράφηση και με μια αρχιτεκτονική υψηλής διαθεσιμότητας. Η μετάβαση στο cloud είναι απλή χάρη στην πλήρη συμβατότητα με τις υφιστάμενες on premises βάσεις δεδομένων.

 

Γρήγορη: Κορυφαίες επιδόσεις στη διαχείριση ερωτημάτων, χωρίς να απαιτείται ρύθμιση.

 

Ελαστική: Ανεξάρτητη, online επέκταση των πόρων υπολογιστικών συστημάτων και αποθήκευσης. Η δυνατότητα για δυναμική μεγέθυνση ή συρρίκνωση των πόρων επιτρέπει την εφαρμογή ενός πραγματικού μοντέλου πληρωμής ανάλογα με το βαθμό χρήσης, με αποτέλεσμα τη θεαματική μείωση του κόστους.

 

 

Σύντομα κι άλλες υπηρεσίες

Το Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud είναι η πρώτη μιας σειράς υπηρεσιών της Oracle Autonomous Database Cloud. Άλλες υπηρεσίες που θα ανακοινωθούν σύντομα περιλαμβάνουν τα Oracle Autonomous Database for Transaction Processing, Oracle Autonomous NoSQL Database για γρήγορη ανάγνωση/εγγραφή σε τεράστια κλίμακα (μια συχνή απαίτηση σε περιβάλλοντα Internet of Things) και Oracle Autonomous Graph Database για ανάλυση δικτύου.

Κάθε μία από αυτές τις λύσεις ρυθμίζεται για το συγκεκριμένο φόρτο εργασίας και έχει τα ίδια ειδικά χαρακτηριστικά των υπηρεσιών Oracle Autonomous Database:

 

Αυτο-διαχείριση: Καταργεί τη χειροκίνητη εργασία και τα ανθρώπινα σφάλματα ώστε να παρέχει, ασφαλίζει, παρακολουθεί, δημιουργεί και επαναφέρει εφεδρικά αντιγράφα, επιλύει προβλήματα και ρυθμίζει τη βάση δεδομένων. Αναβαθμίζεται αυτόματα και εφαρμόζει μόνη της ενημερωμένες εκδόσεις κώδικα (patches) ενώ λειτουργεί.

 

Αυτο-προστασία: Προστατεύεται από εξωτερικές επιθέσεις και κακόβουλους εσωτερικούς χρήστες. Εφαρμόζει ενημερώσεις ασφαλείας αυτόματα ενώ λειτουργεί, για την προστασία από κυβερνοεπιθέσεις, και κρυπτογραφεί αυτόματα όλα τα δεδομένα.

 

Αυτο-διόρθωση:  Παρέχει αυτοματοποιημένη προστασία από οποιαδήποτε περιστατικά προγραμματισμένης και μη προγραμματισμένης διακοπής λειτουργίας με διαθεσιμότητα έως και 99,995%, με αποτέλεσμα ο χρόνος διακοπής λειτουργίας να ανέρχεται σε λιγότερο από 2,5 λεπτά ανά μήνα, συμπεριλαμβανομένης της προγραμματισμένης συντήρησης.

 

Το Oracle Autonomous Data Warehouse είναι βασισμένο στην Oracle Database 18c, την πρώτη έκδοση της βάσης δεδομένων στο πλαίσιο του νέου μοντέλου ετήσιας διάθεσης εκδόσεων λογισμικού της Oracle.Η Oracle Database 18c αποτελεί εφαλτήριο καινοτομίας με πάνω από 100 νέα χαρακτηριστικά, και είναι τώρα διαθέσιμη στα Oracle Cloud Services, στα ενοποιημένα συστήματα της Oracle και στο livesql.oracle.com.

 

Oracle Cloud Platform Autonomous Services

Μέσα στο τρέχον ημερολογιακό έτος, η Oracle προγραμματίζει να κάνει διαθέσιμες τις υπηρεσίες Oracle Autonomous Analytics, Oracle Autonomous Mobility, Oracle Autonomous Application Development και Oracle Autonomous Integration.

Σχετικά άρθρα

Κινεζικό σχέδιο για τόνωση των πωλήσεων PC

Kitriniaris

Ξεκινά το “Innovation Workshop”

Channel-Manager

Νέα γενιά managed security services με τη σφραγίδα της RSΑ

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα