21.4 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Η προσέγγιση της Siemens στην Industry 4.0

Σε μια έκταση 3.800 τετραγωνικών μέτρων κάτω από το banner “Ανακαλύψτε την αξία της Ψηφιακής Επιχείρησης” στην Αίθουσα 9 στη φετινή Hannover Messe, η Siemens παρουσίασε το πώς εταιρείες οποιουδήποτε μεγέθους μπορούν να επωφεληθούν από την ψηφιακή επανάσταση. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Siemens δεν βλέπει το θέμα θεωρητικά, αλλά βρίσκεται πολύ μπροστά έχοντας αναπτύξει τα εργαλεία και τις λύσεις για τη νέα μεγάλη επανάσταση.

 

Όπως τονίζει η εταιρεία, αυτό το χρόνο θα επικεντρωθεί στο εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο της «Ψηφιακής επιχείρησης» το οποίο συνδέει τους εικονικούς και πραγματικούς κόσμους παραγωγής μέσω της προσομοίωσης των μηχανών και των εργοστασίων που χρησιμοποιούν «ψηφιακά δίδυμα» ή με τη βοήθεια του MindSphere, του ανοιχτού λειτουργικού συστήματος IoT, που βασίζεται στο cloud.

Χρησιμοποιώντας παραδείγματα από τα πεδία του 3D printing, της ενέργειας για τη βιομηχανία και τη γαλακτοβιομηχανία, καθώς και για τα φαρμακευτικά προϊόντα, η Siemens παρουσίασε τρόπους με τους οποίους η ψηφιοποίηση μπορεί ήδη να χρησιμοποιηθεί σήμερα σε όλα τα στάδια ολόκληρης της αλυσίδας παραγωγής, εξασφαλίζοντας στους πελάτες της πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, μεγαλύτερη ευελιξία, αποδοτικότητα και ποιότητα.

 

Τι είναι το ψηφιακό δίδυμο

Με την έννοια «ψηφιακό δίδυμο» η Siemens θεωρεί το αντίγραφο, ή την προσομοίωση των ιδιοτήτων και των χαρακτηριστικών απόδοσης ενός φυσικού προϊόντος, μιας σειράς προϊόντων, μιας διαδικασίας ή ενός πλήρους εργοστασίου στον εικονικό κόσμο. Αυτό σημαίνει σημαντική αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας, όπως φαίνεται από τα συγκεκριμένα παραδείγματα που παρουσιάστηκαν στο περίπτερο της Siemens στο φετινό Hannover Messe.

Το βασικό θεμέλιο για τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα των πελατών είναι η σύνδεση με το MindSphere, το ανοικτό λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο cloud, από τη Siemens.

 

Συγκεκριμένοι κλάδοι και εφαρμογές

Στη Hannover Messe 2017, η Siemens χρησιμοποίησε το παράδειγμα της γαλακτοκομικής βιομηχανίας για να δείξει πώς τόσο η διαδικασία όσο και οι διακριτές ροές εργασίας στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών μπορούν να επωφεληθούν από την ψηφιοποίηση. Παράγοντες που επηρεάζουν συνήθως τη γαλακτοκομική βιομηχανία είναι η υψηλή ευαισθησία κόστους και η μαζική παραγωγή, αφενός, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ποικιλία των διαθέσιμων γεύσεων και των καινοτόμων ιδεών συσκευασίας, αφετέρου.

 

Και στον τομέα της διαχείρισης ενέργειας, η έξυπνη χρήση των δεδομένων αποκτά όλο και πιο σημαντικό ρόλο. Προκειμένου να υποστηριχθούν τα δυναμικά δικτυωμένα περιβάλλοντα παραγωγής, η ομαλή αλληλεπίδραση μεταξύ hardware και λογισμικού και η συστηματική διαχείριση δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας.

 

Οι επισκέπτες στο περίπτερο της Siemens είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την ενσωμάτωση της ενεργειακής διαχείρισης από πρώτο χέρι σε μια πραγματική μηχανή παραγωγής.

Σχετικά άρθρα

Ένας ακόμη συνεργάτης εμπιστεύεται τη Retail Link

Channel-Manager

Έργο MPS με συσκευές Sharp από τη CPI στην Intersport

Giorgos Athanassiadis

Νέα λύση predictive analytics από την SAP

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα