18.4 C
Athens
25/04/2024
Biztech

Η οικονομία των analytics στο SAS Analytics Day 2018

Στο πλαίσιο της ημερίδας συζητήθηκαν οι αναδυόμενες τεχνολογίες Artificial Intelligence, data management, predictive analytics, machine learning & blockchain που μετασχηματίζουν με ταχύτατους ρυθμούς το business και τροφοδοτούν την επόμενη βιομηχανική/τεχνολογική επανάσταση και την οικονομία των analytics.

Σε αυτό το πλαίσιο, η SAS τοποθετεί στο επίκεντρο της ατζέντας τους decision makers, directors και managers και τους προετοιμάζει για την oικονομία των analytics και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν στην πράξη γιατί η Open Analytics Platform της SAS αποτελεί το πλέον ολοκληρωμένο εργαλείο ψηφιακού μετασχηματισμού που απευθύνεται σε κάθε επιχείρηση ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου δραστηριοποίησης.

 

Εν συντομία στην ημερίδα οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από τους ειδικούς και τα στελέχη εταιρειών που ηγούνται ήδη στην οικονομία των analytics για το πώς:

 

οι νέες τεχνολογικές τάσεις διαμορφώνουν την οικονομία των analytics

είναι εφικτό να δημιουργηθεί καινοτομία μέσα από τα analytics

το Artificial Intelligence και το Machine Learning βελτιώνουν την εμπειρία του πελάτη

η πλατφόρμα της SAS μετατρέπει τις επιχειρήσεις σε data-driven οργανισμούς (data governance) αυξάνοντας την απόδοση και την αποτελεσματικότητά τους

αξιοποιείται η αξία που κρύβουν τα data μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών όπως predictive analytics, visual analytics, artificial intelligence, machine learning κ.α.

τα στελέχη πρέπει να αποκτήσουν -και ποιες- νέες δεξιότητες ώστε να αντεπεξέλθουν στις τάσεις και απαιτήσεις της αγοράς

 

Η SAS αποκαλύπτει το καλύτερο μέρος στη γη

Επιπλέον, στην εκδήλωση, παρουσιάστηκε και η έρευνα Paradise Found, μέσα από την οποία καθορίστηκε ποιο μέρος της γης αποτελεί τον «παράδεισο» για να ζει και να εργάζεται κανείς. Πρόκειται για μια έρευνα που διεξήχθη με πρωτοποριακό τρόπο, καθώς για πρώτη φορά δεν ακολουθήθηκαν προκαθορισμένα κριτήρια και η συμβατική διαδικασία διεξαγωγής ερευνών, αλλά αντίθετα εξετάστηκαν τα big data. Τα κριτήρια που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα προέκυψαν μέσα από την εξερεύνηση και εφαρμογή machine learning και προηγμένων analytics, τα οποία επέτρεψαν στη SAS να αναλύσει σωρούς δεδομένων και να καταλήξει στο τελικό αποτέλεσμα.

 

Η SAS αξιοποίησε δεδομένα από 148.233 πόλεις σε 193 χώρες βασιζόμενη σε 5.000.000 σημεία δεδομένων από 1.124 διαφορετικές πηγές μέσω machine learning. Το αποτέλεσμα της παραπάνω ανάλυσης έδειξε ότι το καλύτερο μέρος στη γη για να ζει και να εργάζεται κανείς είναι το Δυτικό Περθ στην Αυστραλία.

 

Σχετικά άρθρα

Η Divitec ξεκινάει την εισαγωγή της ιταλικής Celly στην ελληνική αγορά

Giorgos Athanassiadis

Το HCM της SAP πηγαίνει… cloud

Huawei Freebuds 5i: Εργονομικά, ποιοτικά και οικονομικά true wireless stereo ακουστικά

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα