18.8 C
Athens
24/04/2024
Biztech

Η μεγάλη ευκαιρία του 3D printing

Σε μια έντονα ανοδική αγορά έχει εξελιχθεί αυτή του 3D printing καθώς καταγράφει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 30% ενώ μέχρι το 2020 ο συνολικός της τζίρος θα αγγίξει τα $21 δις, από $7,1 δις σήμερα. Και  αυτό αποτελεί μόνο την αρχή, αφού σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ το 3D printing είναι η νέα επανάσταση στη βιομηχανική παραγωγή.

 

Στη συγκεκριμένη έρευνα, ως αγορά 3D printing ορίζεται ολόκληρο εκείνο το πεδίο που περιλαμβάνει συσκευές, αναλώσιμα και υπηρεσίες printing. Επιπλέον, τονίζεται ότι οι βιομηχανίες καταναλωτικών ηλεκτρονικών αγαθών και αυτοκινήτων θα δημιουργούν το 40% το τζίρου της αγοράς 3D printing, ακολουθούμενες από την αγορά ιατρικών συσκευών (15%). Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα βοηθήματα ακοής τα οποία σε ποσοστό 98% κατασκευάζονται ήδη με μεθόδους 3d printing.

3d1

Στην ίδια έρευνα επισημαίνεται ότι οι διάφορες βιομηχανίες θέλουν να ενσωματώσουν το 3d printing στις διαδικασίες τους για τρεις, κυρίως, λόγους: ανάπτυξη πρωτοτύπων (25%), κατασκευή τελικού προϊόντος (16%) και καινοτομία (11%).

 

Το εντυπωσιακό είναι ότι προς το παρόν το 3D printing χρησιμοποιείται μόνο στο 0,04% της παγκόσμιας βιομηχανικής παραγωγής, γεγονός που καταδεικνύει και τα τεράστια περιθώρια ανάπτυξης που κρύβει η συγκεκριμένη αγορά. Συγκεκριμένα, αν το ποσοστό αυτό ανέβαινε μόλις στο 5%, η παγκόσμια αγορά τους 3D printing θα εκτοξευόταν στα $640 δις. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι συντάκτες της έρευνας θεωρούν ότι πρόκειται για μια απολύτως disruptive τεχνολογία, η οποία προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες όχι μόνο στις τεχνολογικές επιχειρήσεις αλλά σε όλες σχεδόν τις βιομηχανίες παραγωγής προϊόντων κάθε είδους.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

Έξυπνη επεξεργασία εγγράφων με το Grabber

Giorgos Athanassiadis

Περισσότερες συσκευές επιθυμούν οι καταναλωτές

Channel-Manager

Νέα διανομή από την Professional Services

Channel-Manager

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα