25.2 C
Athens
24/04/2024
Biztech

Η μεγάλη ευκαιρία του Α3 printing

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το λεγόμενο paperless office θα παραμείνει “ευσεβής πόθος”, ακόμα και στην ψηφιακή σημερινή εποχή του IoT και του mobility. Ειδικά για τις επιχειρήσεις, παρατηρείται μια σαφής στροφή προς την τεχνολογία inkjet, τις πολυλειτουργικές συσκευές και στο A3 printing.

Η δημοτικότητα των εκτυπωτών A3 αυξάνεται συνεχώς σε σχέση με το παραδοσιακό μέγεθος Α4 και μάλιστα η αγορά των συσκευών A3 αναμένεται να αγγίξει τα $55 δις το χρόνο. Δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση λοιπόν η έντονη κινητικότητα στον τομέα αυτό από πλευράς κατασκευαστών με νέες σειρές συσκευών, τεχνολογίες και ολοκληρωμένες λύσεις. Εκτός από το παραδοσιακό office printing, οι Α3 πολυλειτουργικές συσκευές στρέφονται στην παραδοσιακή αγορά των copiers.

Ο ανταγωνισμός στις εκτυπωτικές λύσεις A3 είναι μεγάλος και όπως είναι προφανές, η ευκαιρία για το κανάλι των συνεργατών μεγάλη, τόσο σε ότι αφορά τις ευκαιρίες πώλησης όσο και στο after sales, καθώς η αγορά των Α3 εκτυπωτών φαίνεται να “ανοίγει” ακόμα πιο πολύ.

 


 

Όλοι γνωρίζουμε την κλασική ρήση “Μεγαλύτερο και καλύτερο”, το οποίο στην περίπτωση του printing έχει σχεδόν καθολική ισχύ – ακόμα περισσότερο στην περίπτωση των Α3 εκτυπωτών. Μπορεί κάποτε να φαινόταν ως πολυτέλεια, αλλά πλέον το A3 printing έχει αναχθεί σε αναγκαιότητα στο χώρο των επιχειρήσεων, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Ας εξετάσουμε όμως κάποιους λόγους για τους οποίους οι επιχειρήσεις θα πρέπει να σκεφτούν την αναβάθμιση σε εκτυπωτές Α3.

 

Τα οφέλη του μεγέθους

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα ενός Α3 εκτυπωτή είναι η ελευθερία που φέρνει στις επιχειρήσεις από πλευράς μεγέθους. Εφόσον, για παράδειγμα, μια επιχείρηση επιθυμεί να εκτυπώσει ένα ετήσιο πλάνο, αντί να το κάνει εκτυπώνοντας δύο Α4 σελίδες και στη συνέχεια να τις ενώσει, θα μπορεί να το πράξει σε μία με έναν ορθό και ταυτόχρονα επαγγελματικό τρόπο.

Οι εκτυπωτές Α3 μπορούν εξάλλου να υποστηρίξουν ακόμα καλύτερα τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με marketing και επικοινωνίες. Συγκεκριμένα, θα μπορούν να εκτυπώσουν μεγάλα posters ή banners, με αποτέλεσμα ακόμα πιο εντυπωσιακά σχέδια, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν υψηλή ποιότητα εκτύπωσης. Κάποια μοντέλα Α3 ενσωματώνουν χαρακτηριστικά ανίχνευσης “auto media”, επιτρέποντας την εκτύπωση σε μια ευρεία ποικιλία media υλικών, δίχως να χρειάζεται επανακαθορισμός της περιοχής εκτύπωσης κάθε φορά που αλλάζει ο τύπος της εργασίας εκτύπωσης.

 

Ασύρματο / mobile Α3 printing

Ανεξάρτητα από τις όποιες τεχνολογικές καινοτομίες, το printing παραμένει βασικό συστατικό του business μιας σύγχρονης επιχείρησης. Στις περισσότερες από αυτές, τα συμβόλαια, οι φόρμες του HR, τα τιμολόγια, οι αποδείξεις και γενικά οι διάφορες εργασίες θα πρέπει να εκτυπώνονται και να αρχειοθετούνται σε έντυπη μορφή. Επιπλέον, το προσωπικό εργάζεται σε πολλαπλές τοποθεσίες και χρονικές ζώνες ή σε διαφορετικούς ορόφους. Αυτό σημαίνει πως προκύπτει αυξανόμενη ανάγκη για τεχνολογία εκτύπωσης που ανταποκρίνεται στην πρόκληση του mobile.

Το ασύρματο printing έχει αποδειχθεί αναγκαία λύση, προσφέροντας στους εργαζομένους και στους χρήστες mobile συσκευών την επιλογή εκτύπωσης από τις ασύρματες συσκευές τους μέσω ασύρματου δικτύου. Τα δεδομένα πωλήσεων έχουν δείξει πως οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την ανάγκη για εκτυπωτικές λύσεις που ανταποκρίνονται στις mobile ανάγκες του προσωπικού τους.

 

Το συγκεκριμένο trend αναμένεται να ενισχυθεί, καθώς έρευνες αποδεικνύουν πως το 83% των εργασιακών χώρων ενδιαφέρονται για δυνατότητες mobile printing, παρ’ όλο που μόλις το 14% από αυτούς έχει υλοποιήσει κάποιου είδους ασύρματο printing. Επιπλέον, το 40% των εργαζομένων μπορούν μεν να συνδέσουν τα smartphones και τα tablets τους στο ασύρματο δίκτυο, αλλά μόλις το 29% μπορεί να εκτυπώσει από τη mobile συσκευή του.

Πάντως, από εκείνους που δεν μπορούν να εκτυπώσουν από τη mobile συσκευή τους, το 41% θα το επιθυμούσε. Έχει ενδιαφέρον πως πάνω από τα 2/3 των ερωτηθέντων ήταν άτομα ηλικίας 29 ετών ή νεότεροι. Όλα αυτά αποτελούν σημαντικές ενδείξεις πως το ασύρματο printing θα αποτελέσει βασικό παράγοντα εξέλιξης για το μέλλον του Α3 printing.

 

Υψηλή ποιότητα και αποτελεσματικότητα

Παρ’ όλο το μεγάλο τους μέγεθος και την δυνατότητα εκτύπωσης εγγράφων που είναι σημαντικά μεγαλύτερα από τις κλασικές Α4 εκτυπώσεις, οι large format εκτυπωτές δεν υπολείπονται σε ποιότητα, ενώ είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί. Πολλά από τα σύγχρονα μοντέλα Α3 διαθέτουν την ικανότητα εκτύπωσης μεγαλύτερων αρχείων, καθώς και δυνατότητες εκτύπωσης, fax, scan και αντιγραφής εγγράφων στο ίδιο μηχάνημα. Όσον αφορά την ποιότητα, αγγίζει ακόμα και τα 4800x2400dpi, κάτι που εγγυάται υψηλότατης ποιότητας εκτυπώσεις αλλά και εντυπωσιακές λεπτομέρειες.

 

Ευκολία χρήσης

Οι περισσότεροι εκτυπωτές Α3 ενσωματώνουν εύχρηστες οθόνες αφής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη ρύθμιση επιμέρους παραμέτρων τού εκτυπωτή ή των επιλογών σύνδεσης. Ιδιαίτερα χρήσιμες για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, οι οθόνες αφής βοηθούν εκείνους που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη σύγχρονη τεχνολογία εκτύπωσης.

 

Δαπάνες υπό έλεγχο

Σημαντικό πλεονέκτημα του να μπορεί η επιχείρηση να εκτυπώνει τα δικά της επαγγελματικής ποιότητας Α3 έγγραφα in-house είναι πως το κόστος έχει υπολογιστεί στα 5 δολάρια την ημέρα (συμπεριλαμβάνεται η συσκευή, τα αναλώσιμα και η εγγύηση). Πρόκειται για σημαντικό μέτρο εξοικονόμησης, ιδίως όταν συγκριθεί με τις υπηρεσίες ενός επαγγελματικού εκτυπωτή.

 

Παραγωγικοί εργαζόμενοι

Σίγουρα η βασική φιλοσοφία τής επιχείρησης ήταν και παραμένει πως “Ο πελάτης έρχεται πρώτος”. Αλλά το πρόβλημα με αυτή τη διαπίστωση είναι πως είχε καθολική ισχύ σε μια εποχή που το LinkedIn δεν έδινε την ευκαιρία επαφής με σύγχρονα ταλέντα, ενώ και το freelancing έχει πάρει μεγάλη έκταση. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να προσαρμόζεται ο εργασιακός χώρος στις ανάγκες τού σύγχρονου εργατικού δυναμικού. Η λύση μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η αναβάθμιση της τεχνολογίας, ακόμα και εάν μιλάμε για κάτι τόσο απλό όσο ένας εκτυπωτής. Έρευνες έχουν δείξει πως το 37% του προσωπικού των SMBs χάνουν περί τις 2 ώρες την εβδομάδα με θέματα που σχετίζονται με το printing. Οι σύγχρονες Α3 συσκευές εξαλείφουν τα προβλήματα αυτά, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα των εργαζομένων.

 

Ενίσχυση του “brand awareness”

Για όσους έχουν σκεφτεί να δημιουργήσουν πανέμορφα και πολύχρωμα posters, infographics ή πολύχρωμες ολοσέλιδες παρουσιάσεις που απλά δεν μπορεί να εκτυπώσει μια συσκευή Α4, τότε η λύση είναι ένας εκτυπωτής Α3. Η τεχνολογία του printing έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα πρόσφατα χρόνια και στην εποχή μας, οπότε οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν δυνατότητα απόκτησης αξιόπιστων και οικονομικών συσκευών Α3 in-house.

Εφόσον μάλιστα οι πελάτες τής επιχείρησης έρθουν σε επαφή με υλικό marketing ή άλλου είδους, τότε θα καταλάβουν ακόμα καλύτερα τι μπορεί να περιμένουν από αυτή. Τελικά, η ποιότητα των εκτυπώσεων θα αντανακλά την ποιότητα της επιχείρησης, των προϊόντων και των υπηρεσιών της. Το αποτέλεσμα θα είναι πως το brand θα συνεχίσει να “πουλά”, ακόμα και όταν ο πωλητής έχει φύγει από το χώρο του πελάτη.

 

Η ασφάλεια στο επίκεντρο

Με έναν ολοένα και αυξανόμενο κίνδυνο κακόβουλων κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως, το θέμα της ασφάλειας παραμένει βασική προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις. Εφόσον διαρρεύσουν σημαντικά δεδομένα και πληροφορίες κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης, η επιχείρηση δεν θα απωλέσει μόνο αυτά, αλλά και την αξιοπιστία της, με μακροπρόθεσμα αρνητικά αποτελέσματα.

Τα έγγραφα που εκτυπώνονται στο χώρο εργασίας μπορεί να περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα, οικονομικής, νομικής και προσωπικής φύσεως. Η ασφάλεια των δεδομένων που έχουν αποθηκευτεί ή εκτυπωθεί σε μια πολυσυσκευή αποτελεί προτεραιότητα για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν στο επίκεντρό τους ευαίσθητες πληροφορίες. Το θετικό είναι πως οι σύγχρονες συσκευές ενσωματώνουν μια ευρεία ποικιλία από χαρακτηριστικά ασφαλείας που έχουν ελεγχθεί από ανεξάρτητους οργανισμούς ασφαλείας. Λειτουργίες όπως η κρυπτογράφηση δίσκων και το image overwriting είναι σχεδιασμένες για την προστασία των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο σκληρό δίσκο τής συσκευής. Αυτό σημαίνει πως τα έγγραφα είναι προστατευμένα από μη εξουσιοδοτημένους χρήστες, εντός και εκτός της επιχείρησης.

 

Οι χρήστες προτιμούν Α3

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν δημοσιευτεί, οι μικρές επιχειρήσεις εμφανίζονται κατά 13% περισσότερο επαγγελματικές, 21% περισσότερο επιτυχημένες και 12% μεγαλύτερες όταν χρησιμοποιούν Α3 εκτυπώσεις, σε σχέση με τους παραδοσιακούς Α4. Επιπρόσθετα, οι πελάτες είναι πιθανότερο κατά 18% να αγοράσουν από μια επιχείρηση που χρησιμοποιεί Α3 εκτυπώσιμα υλικά, σε σύγκριση με τα Α4.

 

Χρήσεις των Α3 εκτυπωτών

Η πλέον κοινή χρήση των large format εκτυπωτών είναι για τη δημιουργία προωθητικού υλικού για μια επιχείρηση. Τα flyers και τα posters είναι μόνο τα πιο προφανή παραδείγματα χρήσης των συσκευών αυτών, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν χρήματα που διαφορετικά θα ξόδευαν σε outsourcing των δραστηριοτήτων αυτών.

Οι Α3 συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φωτογραφικές εκτυπώσεις που θα τοποθετηθούν σε τοίχους, ώστε να επιδείξουν και να αναδείξουν τα προϊόντα της επιχείρησης. Όχι μόνο θα ενθαρρυνθούν οι επίδοξοι πελάτες να τα αγοράσουν, αλλά θα έχουν μια ακόμα πιο ξεκάθαρη ιδέα για το τι θα πάρουν. Η απόκτηση εκτυπωτικών συσκευών Α3 αποτελεί επομένως μια εξαιρετική λύση για τις επιχειρήσεις και το κανάλι συνεργατών μπορεί να χρησιμοποιήσει τα προαναφερθέντα επιχειρήματα για να προωθήσει την ιδέα στους πελάτες του.

 

ACI Hellas: ο έμπιστος συνεργάτης σας

Στη διανομή εκτυπωτικών προϊόντων και λύσεων

 

Η ACI Hellas A.E. δραστηριοποιείται από το 2002 στη διανομή αναλωσίμων και προϊόντων τεχνολογίας, έχοντας συνεργασία με περισσότερους από 40 κατασκευαστές στο χώρο της πληροφορικής.

Το 2017 διεύρυνε την ήδη πολύ επιτυχημένη συνεργασία που έχει με τη Samsung Electronics Ελλάς στον τομέα των αναλωσίμων, αναλαμβάνοντας τη διανομή εκτυπωτικών προϊόντων και λύσεων της Samsung. Με τη συνεργασία αυτή, η ACI Hellas ενίσχυσε το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο στη διανομή εκτυπωτικών λύσεων προσφέροντας στους πελάτες της την πλήρη γκάμα των καινοτόμων εκτυπωτικών προϊόντων και λύσεων της Samsung.

 

 

Κορυφαίες υπηρεσίες MPS

Οι επιχειρήσεις και οργανισμοί δίνουν πλέον πολύ μεγαλύτερη προσοχή στο κόστος εκτύπωσης, το οποίο είναι ο πρωταρχικός παράγοντας που οδηγεί στην αυξημένη υιοθέτηση υπηρεσιών διαχείρισης εκτυπώσεων (Managed Printing Services). Οι υπηρεσίες διαχείρισης εκτυπώσεων βοηθούν τις επιχειρήσεις να εξοικονομούν πόρους μέσα από τη βελτιστοποίηση της χρήσης των εκτυπωτικών μονάδων τους και την χρήση μια νέας γκάμας λογισμικού διαχείρισης των εκτυπώσεων.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, η ACI Hellas προσφέρει σε συνεργασία με τους κορυφαίους κατασκευαστές του χώρου μια σειρά εργαλείων και λύσεων προς τους συνεργάτες με στόχο να μπορέσουν να παρέχουν λύσεις MPS σε τελικούς πελάτες.

 

 

Πλήρης γκάμα εκτυπωτικών συσκευών & λύσεων

Στην κατηγορία των προϊόντων, προσφέρουμε την πλήρη γκάμα μηχανών Α3 με ταχύτητες μέχρι 60 σελίδες /λεπτό καθώς και πολυμηχανημάτων και εκτυπωτών Α4 για ομάδες εργασίας με ταχύτητες έως 65 σελίδες /λεπτό της Samsung. Οι πιο πάνω λύσεις προσφέρονται με επέκταση εγγύησης μέχρι και 5 έτη εξασφαλίζοντας απροβλημάτιστη λειτουργία και σταθερό κόστος κτήσης.

Στην κατηγορία των λύσεων προσφέρουμε σε συνεργάτες μας την πλήρη γκάμα λύσεων λογισμικού των κορυφαίων παρόχων λύσεων ασφαλούς εκτύπωσης (Nuance Equitrac & Safecom), ψηφιοποίησης (Nuance Autostore), εκτύπωσης από το cloud (PrinterOn) και διαχείρισης στόλου (PrintFleet Cloud).

 

Ωστόσο, για να καταστεί ρεαλιστική η υλοποίηση μιας λύσης MPS αυτό που απαιτείται είναι η εξασφάλιση της διαθεσιμότητας των αναλωσίμων καθώς και η παροχή τους σε σταθερές τιμές για όλο το διάστημα της σύμβασης. Εκεί η εταιρεία μας διαθέτει ένα μεγάλο απόθεμα από όλους τους βασικούς κωδικούς προϊόντων με δυνατότητα διάθεσης αποθέματος ασφαλείας ειδικά για έργα MPS.

Με αυτόν τον τρόπο, οι συνεργάτες μας, έχουν έναν αξιόπιστο πάροχο όλων των συστατικών που χρειάζονται για να παρέχουν λύσεις MPS σε κάθε τελικό πελάτη, από μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρι μεγάλους οργανισμούς.

 

Παράλληλα διαθέτει μια μεγάλη σειρά επαγγελματικών μοντέλων και λύσεων για το απαιτητικό και πολύπλοκο περιβάλλον των επιχειρήσεων που υποστηρίζουν λειτουργίες ταυτοποίησης χρηστών, ασφάλεια εργασιών εκτύπωσης, εξελιγμένα πρωτόκολλα ασφάλειας δικτύων και δεδομένων καθώς και ευέλικτες δυνατότητες διαχείρισης δικαιωμάτων εκτύπωσης. Έτσι οι συνεργάτες μας μπορούν να προσφέρουν σε τελικούς πελάτες και επιχειρήσεις λύσεις που αναβαθμίζουν την παραγωγικότητά τους καθώς και το επίπεδο ασφάλειας των δεδομένων τους.

 

 

Κυρίαρχες τάσεις στην αγορά Α3

Η εποχή της “επιχείρησης χωρίς χαρτί” είναι σύμφωνα με ευρήματα της IDC, μακριά ακόμα από την πραγματικότητα.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, υπάρχει στροφή προς τους πολυλειτουργικούς εκτυπωτές (multifunction) βαριάς χρήσης, την υποστήριξη εκτύπωσης μεγέθους A3, τη σάρωση εγγράφων υψηλής ταχύτητας και τη χρήση λύσεων διαχείρισης εκτύπωσεων

Οι βασικές τάσεις θα μπορούσαν να συνοψισθούν  στα ακόλουθα σημεία:

  • Συγκέντρωση των εργασιών εκτύπωσης και σάρωσης σε λιγότερες μηχανές ικανές να υποστηρίξουν τόσο μεμονωμένους χρήστες όσο ομάδες εργασίας.
  • Έλεγχος και επιμερισμός του κόστους χρήσης των εκτυπωτικών συστημάτων μέσω προγραμμάτων διαχείρισης εκτυπώσεων (MPS)
  • Οι συσκευές πολλαπλών λειτουργιών είναι πιο οικονομικές και αποδοτικές λόγω χαμηλότερου συνολικού κόστους χρήσης.
  • Εισαγωγή λογισμικών διαχείρισης εκτυπώσεων με σκοπό την κάλυψη των ποικιλόμορφων αναγκών και προτιμήσεων εκτύπωσης που έχουν ομάδες χρηστών με βάση την ηλικία ή τη θέση και το ρόλο τους σε έναν οργανισμό.
  • Οι υπηρεσίες ασφάλειας αποκτούν μεγαλύτερη σημασία καθώς η εξασφάλιση πως το σωστό πρόσωπο παίρνει το έντυπό του και κανένας άλλος δεν έχει πρόσβαση στην εκτύπωσή του, είναι προτεραιότητα για τις μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς.
  • Υποστήριξη εκτυπώσεων από φορητές συσκευές (Mobile printing) ακόμα και από επισκέπτες ενός οργανισμού (BYOD Printing)
  • Με δεδομένη την τάση για μεγάλο αριθμό εργαζόμενων από απόσταση υπάρχει ανάγκη ασφαλούς εκτύπωσης από μακρυά (remote printing) ή ακόμα και από το cloud.

 

 

 

Άρθρο του Γιάννη Βέη

Νέα δεδομένα στο χώρο του business A3 printing

Γιάννης Βέης, printing solutions specialist της Active Computer Systems

Οι νέες σειρές επαγγελματικών, εκτυπωτικών συσκευών Α3 LaserJet και PageWide, αλλάζουν τα δεδομένα στο χώρο του printing, αλλά και των copiers. Μάλιστα, πάγια στρατηγική της ACTIVE, αποτελεί η αντικατάσταση των σημερινών φωτοτυπικών με προηγμένες & πολυλειτουργικές συσκευές. Η νέα σειρά τόσο των Α3 LaserJet όσο και των Α3 Page Wide περιλαμβάνουν αξιόπιστα και καινοτόμα μοντέλα, τα οποία ενσωματώνουν τεχνολογία τελευταίας γενιάς ως προς τη διαχείριση & την ασφάλεια, καθώς και προηγμένο σύστημα απομακρυσμένης παρακολούθησης, για πρόβλεψη βλαβών και ανάγκης αναλωσίμων. Τα ανανεωμένα μοντέλα διατίθενται από την Active Computers Systems είτε προς αγορά, είτε μέσω υπηρεσίας Managed Print Services.

 

MFP LaserJet A3

Οι νέοι LaserJet A3 έχουν σχεδιαστεί ειδικά για υπηρεσίες managed εκτύπωσης (MPS). Τα έγχρωμα μοντέλα σας επιτρέπουν να εκτυπώνετε έγγραφα κορυφαίας επαγγελματικής ποιότητας, με ζωντανές έγχρωμες εικόνες και γραφικά, με το χαμηλότερο κόστος της αγοράς. Επιπλέον, τα προαιρετικά εξαρτήματα προσφέρουν αυξημένη παραγωγικότητα, ενώ χάρη στην τεχνολογία Cloud που ενσωματώνουν και τον μειωμένο αριθμό εξαρτημάτων, διασφαλίζουν μέγιστη αδιάλειπτη λειτουργία και υψηλότερη παραγωγικότητα.  Αξίζει επίσης να τονίσουμε ότι τα νέα μοντέλα ενσωματώνουν προηγμένες δυνατότητες workflow απευθείας από την οθόνη χωρίς την ανάγκη χρήσης υπολογιστή.

 

Τεχνολογία PageWide: επανάσταση στην εκτύπωση

Η τεχνολογία PageWide, η οποία πλέον διατίθεται σε όλους τους εκτυπωτές A3 εταιρικού επιπέδου (πολυλειτουργικούς και απλούς εκτυπωτές HP A3 PageWide Pro), αποτελεί τη μεγαλύτερη καινοτομία στον τομέα του inkjet printing εδώ και μια δεκαετία. Οι εκτυπωτές PageWide προσφέρουν χαρακτηριστικά που έχουν θέσει νέα δεδομένα, τόσο στους office inkjets όσο και στην αγορά των laser: εντυπωσιακή ακρίβεια, υψηλές ταχύτητες, χαμηλό συνολικό κόστος ιδιοκτησίας και αξιοπιστία.

 

Πως λειτουργεί: Αντί για μια κινούμενη κεφαλή, ένας εκτυπωτής PageWide χρησιμοποιεί μια συστοιχία από κεφαλές με χιλιάδες ακροφύσια που καλύπτουν όλο το εύρος της σελίδας. Η μετάβαση από τις κινούμενες στις στατικές εκτυπωτικές κεφαλές έχει ως αποτέλεσμα ταχύτητες μέχρι και 55 σελίδες το λεπτό, ενώ ταυτόχρονα η ανάλυση της αγγίζει τα 2400 x 1200dpi. Επιπροσθέτως, η τεχνολογία pigment ink που χρησιμοποιείται έχει ως αποτέλεσμα σημαντικά χαμηλότερο κόστος σε σχέση με τους laser εκτυπωτές.

 

Cloudbased καινοτομία και μείωση κόστους Η σειρά των πολυμηχανημάτων Α3 της HP – στην οποία συμπεριλαμβάνονται τρεις PageWide πλατφόρμες και δεκατρείς πλατφόρμες LaserJet – επωφελείται από την HP Smart Device Services (SDS), τη νέα πλατφόρμα βελτιστοποίησης εξατομικευμένων υπηρεσιών που βασίζεται στην τεχνολογία cloud. Η SDS προσφέρει μέγιστο χρόνο λειτουργίας της συσκευής, με την ενσωμάτωση προηγμένων μεθόδων διάγνωσης συγκεκριμένων προβλημάτων και δυνατότητα αποκατάστασης από απόσταση, εργαλεία που συγκαταλέγονται στα κορυφαία που χρησιμοποιούν σήμερα οι μεταπωλητές.  Οι συσκευές HP PageWide Pro, κάνουν την έγχρωμη εκτύπωση πιο προσιτή, παρέχοντας ταυτόχρονα την καλύτερη ταχύτητα εκτύπωσης στην αγορά. Τα μηχανήματα για μια χρήση και τα μηχανήματα πολλαπλών χρήσεων, έχουν ταχύτητες εκτύπωσης που κυμαίνονται από 35 ppm έως 60 ppm (μέχρι 80 ppm σε λειτουργία Office). Η τεχνολογία PageWide είναι επίσης πιο βιώσιμη καθώς καταναλώνει έως και το ένα έβδομο της ενέργειας των ανταγωνιστικών μηχανών λέιζερ χρώματος στην ίδια κατηγορία, ενώ παράγει σημαντικά λιγότερα απόβλητα συσκευασίας που σχετίζονται με τις προμήθειες και τα αναλώσιμα.

 

Οι εκτυπωτές της HP είναι οι ασφαλέστεροι του κόσμου

Οι business εκτυπωτές και MFP’s της HP Inc. περιλαμβάνουν μια σειρά από μοναδικά εργαλεία ασφαλείας βοηθώντας στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων προστατεύοντας τα έγγραφα και τα ψηφιακά δεδομένα που διακινούνται μέσα στην επιχείρηση, όσο και τις ίδιες τις μηχανές από επιθέσεις ιών. Μάλιστα, μόνο η HP Inc. προσφέρει δυνατότητες αυτοεπιδιόρθωσης στις εκτυπωτικές συσκευές της.

 

Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας της HP αποτελούνται από το τρίπτυχο:

  • Προστασία δεδομένων κρυπτογράφηση, εξουσιοδοτημένη πρόσβαση,
  • Προστασία εγγράφων – προστασία εμπιστευτικών εγγράφων, ελαχιστοποίηση περιττών εκτυπώσεων
  • Προστασία συσκευής – αυτόματος εντοπισμός & μπλοκάρισμα επιθέσεων, αυτό-επιδιόρθωση

 

Στην Ελληνική Επιχείρηση, η χρήση πολύ-λειτουργικών εκτυπωτικών μηχανών κερδίζει συνεχώς έδαφος, καθώς διασφαλίζει πολλά πλεονεκτήματα σε κάθε business environment. Άλλωστε, μια πιθανή επένδυση σε νέου τύπου Α3 εκτυπωτικές μηχανές, θα σήμαινε ταυτόχρονα τον εκσυγχρονισμό των εταιρικών υποδομών. Συνεπώς, ο κάθε οργανισμός θα πρέπει να σχεδιάσει μαζί με τον κατάλληλο συνεργάτη, την ιδανική λύση σύμφωνα με τις ανάγκες του, έτσι ώστε να απολαμβάνει σημαντικά οφέλη (παραγωγικότητα, Security, μείωση λειτουργικών εξόδων).

 

H ACTIVE Computer Systems S.A. αποτελεί Partner First Platinum της HP Inc. και βρίσκεται κοντά σας 24Χ7, με τις καινοτόμες προτάσεις της, αλλά και τις ευέλικτες υπηρεσίες της. Η εμπειρία της είναι αποδεδειγμένη, εξυπηρετώντας περισσότερες από 8.500 εκτυπωτικές μηχανές, σε περισσότερους από 180 πελάτες πανελλαδικά.

 

 

 

Η αγορά των Α3

 

Καταρχάς, θα πρέπει να δώσουμε μια συνολική εικόνα της αγοράς των MFPs συσκευών σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με έρευνα της Technavio, η εν λόγω αγορά παρουσιάζει σταδιακή ανάπτυξη της τάξης του 2% σε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης κατά τη διάρκεια των ετών 2016-2020. Η αυξανόμενη απαίτηση για MFPs από κάθετες αγορές όπως είναι η εκπαίδευση, η υγεία, η ψυχαγωγία και ο κατασκευαστικός κλάδος, αποτελούν την κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη της αγοράς.

Οι εν λόγω κλάδοι έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις για μικρότερο όγκο εκτύπωσης, ταυτόχρονα με βασικές λειτουργίες όπως το scanning και το copying. Ως εκ τούτου, οι MFP vendors αναπτύσσουν λύσεις με μεγάλη ταχύτητα, προκειμένου να κεφαλαιοποιήσουν την αυξανόμενη απαίτηση κυρίως σε αναπτυσσόμενες αγορές και να ανταποκριθούν στη πίεση για έγκαιρη παρουσία στην αγορά. Το αποτέλεσμα είναι η ανάπτυξη του συνόλου της αγοράς.

 

Ακολουθώντας την εξέλιξη της τεχνολογίας των επικοινωνιών και του αυτοματισμού, τα εργασιακά περιβάλλοντα έχουν αλλάξει σημαντικά μέσα στα χρόνια. Αυτή η αλλαγή στις συνθήκες της αγοράς έχουν αποτελέσει εξίσου σημαντικό παράγοντα ανάπτυξής της. Στις ημέρες μας, εξάλλου, το κανάλι θα πρέπει να γνωρίζει πως από μόνο του το hardware δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους σκοπούς τής διαχείρισης εγγράφων. Επομένως, απαιτείται μια πλήρης λύση, μέσω του συνδυασμού τεχνολογίας αξιόπιστου imaging εγγράφων και παραμετροποιήσιμων business εφαρμογών – τα MFPS, τόσο τα Α3 όσο και τα Α4, αποτελούν την ιδανική λύση που ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις αυτές.

 

Επί του παρόντος, το inkjet segment κυριαρχεί στην αγορά των MFPs από πλευράς πωλήσεων, εξαιτίας της ευρείας χρήσης του, αλλά και του συμφέροντος κόστους απόκτησης. Η ζήτηση για inkjet printers είναι σαφώς μεγαλύτερη σε σύγκριση με εκείνη των laser, μιας και οι πρώτοι έχουν τη δυνατότητα μεγαλύτερου αριθμού εκτυπώσεων με χαμηλό ταυτόχρονα κόστος. Ως εκ τούτου, η ανάπτυξη του segment αυτού αναμένεται να συνεχιστεί και στα επόμενα 5 χρόνια.

Η παγκόσμια αγορά των MFPs καθοδηγείται από συγκεκριμένους μεγάλους παίκτες, ενώ αναμένεται να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική εξαιτίας της ανάπτυξης των service providers, σε συνδυασμό με εκείνη των SMBs. Το αποτέλεσμα είναι πως οι vendors του χώρου αυξάνουν το portfolio τους, προσφέροντας προϊόντα με ενδιαφέροντα και καινοτόμα χαρακτηριστικά.

 

Η έξυπνη κίνηση για το κανάλι

Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως έχει προκύψει μια νέα πραγματικότητα στο χώρο των Α3, παρόμοια με εκείνη που έχουμε δει σε άλλους κλάδους, προσφέροντας στους συνεργάτες του καναλιού μια εξαιρετική ευκαιρία για να εκμεταλλευτούν την παγκόσμια αγορά που εκτιμάται πως θα αγγίξει τα 55 δις δολάρια.

Πρόσφατα, ένας μεγάλος αριθμός από Α3 MFPs εμφανίστηκε στην αγορά από μεγάλους παίκτες του χώρου, με δυνατότητες επόμενης γενιάς που συνήθως βρίσκαμε σε δικτυακούς servers και PCs: εξελιγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, ενσωματωμένοι αισθητήρες και έξυπνη τεχνολογία. Αυτό σημαίνει πως συγκεκριμένα μοντέλα Α3 εκτυπωτών πλέον θεωρούνται βασικό “συστατικό” του νέου οικοσυστήματος του Internet of Things (IoT).

Για τους παρόχους λύσεων που δραστηριοποιούνται ήδη στο χώρο των managed print services, η ενσωμάτωση αισθητήρων και software στις Α3 λύσεις συνεπάγεται ακόμα καλύτερα insights στο customer usage, στην καλύτερη απομακρυσμένη διαχείριση στόλου, αλλά και μια εξαιρετική ευκαιρία για μειώσεις στις δαπάνες service. Για παράδειγμα, οι A3 MFPs μπορούν να παρακολουθήσουν και να αναφέρουν την κατάσταση “υγείας” τους, τις επιδόσεις και το καθεστώς ασφαλείας. Στη συνέχεια, θα στείλουν τα χρήσιμα δεδομένα στο συνεργάτη, ώστε να τα αναλύσει και να αναλάβει δράση.

Εφόσον εκμεταλλευτούν αυτό το momentum, οι συνεργάτες που εμπλέκονται στο χώρο των managed print services έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν σημαντικά την κερδοφορία τους προσφέροντας έξυπνες Α3 συσκευές στις ήδη υπάρχουσες προσφορές εκτύπωσης.

Ας δούμε όμως 3 βασικούς τομείς που θα πρέπει να εστιάσουν οι συνεργάτες:

 

Ασφάλεια δεδομένων, εγγράφων και συσκευών

Μπορεί οι επιχειρήσεις να μην το συνειδητοποιούν πλήρως, αλλά οι σύγχρονοι MFPs είναι στην πράξη… PCs που εκτυπώνουν. Και οι δύο συσκευές περιέχουν σκληρούς δίσκους, μνήμη, BIOS, motherboards, δεδομένα κ.ο.κ. Επιπρόσθετα, συνδέονται στο Internet και επομένως είναι… επιρρεπείς στις επιθέσεις των hackers όπως οποιοσδήποτε υπολογιστής. Παρ’ όλα αυτά, λιγότερο από το 2% των εκατοντάδων εκατομμυρίων εκτυπωτών παγκοσμίως είναι ασφαλισμένοι με το σωστό τρόπο.

Η αυστηρή ασφάλεια σε μια συχνά παραμελημένη συσκευή όπως ένας Α3 εκτυπωτής αποτελεί βασική προτεραιότητα για μια συνολική εταιρική ΙΤ στρατηγική. Η ασφάλεια είναι συχνά υποτιμημένη σε πολλά MFPs, παρ’ όλη την παρουσία ολοένα και περισσότερων εκτυπωτών ως συσκευών endpoint.

 

Πριν επιλέξουν έναν A3 vendor, οι συνεργάτες θα πρέπει να διερευνήσουν για χαρακτηριστικά που προστατεύουν τις endpoint συσκευές μέσω πολλαπλών στρωμάτων – μέτρα που προστατεύουν τα δεδομένα, τα έγγραφα, τις εφαρμογές software κ.ο.κ. Κάποια νεότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας, για παράδειγμα, εκτιμούν την ακεραιότητα του BIOS και του firmware κάθε φορά που ο Α3 εκκινεί και στη συνέχεια τον επαναφέρουν σε κατάσταση ασφαλείας, εφόσον αντιληφθούν πως έχει πέσει θύμα επίθεσης.

Άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας εξετάζουν την ταυτότητα του χρήστη, ώστε να διασφαλίσουν πως η αποστολή και η εκτύπωση εγγράφων γίνεται από εξουσιοδοτημένα άτομα αποκλειστικά. Συμπερασματικά, η ασφάλεια σε όλες τις εκδοχές της είναι κάτι που συνεργάτης πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του.

 

Έξυπνα εργαλεία, λιγότερη συντήρηση

Εκτός από τη βασική απαίτηση για την προστασία του business των πελατών του, ο συνεργάτης θα βασίσει την επιτυχία του ως πάροχος λύσεων Α3 στις value added υπηρεσίες. Θα πρέπει να αναζητήσει τους vendors εκείνους που επενδύουν σοβαρά στο χώρο αυτόν, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας νέων δυνατοτήτων απομακρυσμένης παραμετροποίησης και διαχείρισης, ενσωμάτωσης με εργαλεία συλλογής δεδομένων και προγράμματα εκπαίδευσης αποκλειστικά για τις συσκευές.

Οι συνεργάτες που σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο των managed print services, ουσιαστικά εισέρχονται στην αγορά σε μια στιγμή που νέες τεχνολογίες ενσωματώνονται στις Α3 συσκευές για πρώτη φορά. Δεδομένης της συνεχούς επέκτασης του ΙοΤ, οι συνεργάτες θα πρέπει να επιλέξουν τους vendors που χρησιμοποιούν cloud software και υπηρεσίες οι οποίες συνδυάζουν το printing και τις άλλες end-point συσκευές που χρησιμοποιούν οι πελάτες. Επιπρόσθετα, καλό θα ήταν οι συνεργάτες να αναζητούν προϊόντα που επιτρέπουν την ενσωμάτωση του custom control panel και την υποστήριξη για απομακρυσμένη παραμετροποίηση και την ευελιξία που προσφέρουν οι απομακρυσμένες αναβαθμίσεις firmware και οι επανεκκινήσεις. Ένα προϊόν που χρησιμοποιεί cloud based analytics μπορεί αφενός να βελτιστοποιήσει την μακροβιότητα των αναλωσίμων και αφετέρου να διασφαλίσει τη βέλτιστη παραγωγικότητα.

 

Οι επιδόσεις μετράνε

Οι συνεργάτες δεν πρέπει να ξεχνούν πως τελικά τα χαρακτηριστικά (specs) δεν μπορούν να αγνοηθούν – πολλά deals έχουν αποτύχει ή αντίθετα έχουν στεφθεί με επιτυχία αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας αυτού του τομέα.

Τελικά, το κανάλι οφείλει να κατανοήσει τι ακριβώς εκτυπώνουν σε καθημερινή βάση οι πελάτες. Δεδομένης τής μετακίνησης από τις μονόχρωμες στις έγχρωμες εκτυπώσεις, η δυνατότητα των συνεργατών να προσφέρουν συσκευές Α3 με οικονομικές, υψηλής ποιότητας επιλογές χρώματος παραμένει εξαιρετικά σημαντική. Οι συνεργάτες θα πρέπει να διαθέσουν χρόνο ώστε να εξετάσουν εκτυπώσεις από διαφορετικές συσκευές και να ζητήσουν τα σχετικά benchmarks, εφόσον χρειαστεί.

Όσον αφορά τις ταχύτητες εκτύπωσης, τα benchmarks ποικίλουν ανάλογα με τον τύπο των εκτυπωτών που απαιτούνται στο περιβάλλον των πελατών. Ακόμα πιο σημαντικό είναι οι συνεργάτες να ελέγξουν τη σχέση μεταξύ επιδόσεων και κόστους. Για παράδειγμα, κάποιες σύγχρονες συσκευές προσφέρουν 60 σελίδες έγχρωμων εκτυπώσεων ανά λεπτό, με περίπου το ίδιο κόστος με τις 25 σελίδες το λεπτό που εκτυπώνουν οι μονόχρωμοι ή έγχρωμοι εκτυπωτές.

Τέλος, ένα συχνά υποτιμημένο χαρακτηριστικό ποιότητας που πρέπει να έχει υπόψη του ο συνεργάτης είναι η ενεργειακή αποτελεσματικότητα. Στην εποχή της οικολογικής ευαισθησίας και των ρυθμιστικών κανόνων, η κυκλοφορία ενός στόλου εκτυπωτών Α3 σχεδιασμένων για να καταναλώνουν σαφώς λιγότερη ενέργεια, θα επιτρέψει στους πελάτες να εξοικονομήσουν χρήματα, ενώ ταυτόχρονα δεν θα βλάψουν το περιβάλλον.

 

Συμπέρασμα

Στην εποχή του ΙοΤ, οι δυνατότητες διασύνδεσης των Α3 εκτυπωτών θα συνεχίσουν να αυξάνονται σταθερά. Οι vendors εκείνοι που αξίζουν την προσοχή του καναλιού είναι όσοι έχουν επενδύσει σοβαρά στον τομέα αυτόν, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν προγράμματα που θα βοηθήσουν τους συνεργάτες να παίξουν κεντρικό ρόλο στο καθοδηγούμενο από τα services μοντέλο.

 

Άρθρο της Νατάσσας Γεωργίου

Epson: Το μέλλον στις εκτυπώσεις για τις επιχειρήσεις

 

Νατάσσα Γεωργίου, corporate channel manager της Epson Greece

Η φιλοσοφία του λεγόμενου paperless office, θεωρητικά, αποτελεί την καλύτερη λύση για έναν εργασιακό χώρο, στην πραγματικότητα, όμως, κάτι τέτοιο φαντάζει ουτοπικό. Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η Epson, πραγματοποιώντας πάνω από 2.300 συνεντεύξεις υπαλλήλων από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και 100 Ελλήνων εργαζομένων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, το 72% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η απουσία έντυπων εγγράφων στο γραφείο αποτελεί μη ρεαλιστικό σενάριο, με το 90% να θεωρεί ότι η εκτύπωση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εργασία τους.

 

Ακόμη, οι Έλληνες εργαζόμενοι φαίνεται να είναι πρωταθλητές στην απόσταση που πρέπει να διανύουν καθημερινά προς τους εκτυπωτές η οποία κατά μέσο όρο αγγίζει τα 10,2 μέτρα μία πραγματικότητα που συμβάλλει αρνητικά στην παραγωγικότητα στο γραφείο και μεταφράζεται σε χαμένο χρόνο και κόστος για τις επιχειρήσεις.

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις ανάγκες και τις τάσεις της αγοράς, η Epson, παγκόσμιος ηγέτης της τεχνολογίας, εφαρμόζει την πρωτοποριακή τεχνολογία inkjet, φέρνοντας το μέλλον στις εκτυπώσεις, τόσο στο παραδοσιακό μέγεθος Α4, όσο και στο πλέον δημοφιλές Α3.

Τα οφέλη της εκτύπωσης inkjet την καθιστούν την ιδανικότερη λύση για επαγγελματικούς χώρους, καθώς απαντά σε κάθε εκτυπωτική ανάγκη των επιχειρήσεων και παρέχει μια ευρεία σειρά πλεονεκτημάτων σε σχέση με τους εκτυπωτές laser. Η χρήση εκτυπωτών τεχνολογίας inkjet εξασφαλίζει μείωση κόστους της εκτύπωσης κατά 50%, σε σύγκριση με την τεχνολογία laser, μείωση στην κατανάλωση ισχύος έως 96%, στα απόβλητα έως 94%, ενώ στο συνολικό αποτύπωμα άνθρακα έως 92%.

 

Επιδιώκοντας να προσφέρει στους πελάτες της ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις, η Epson συνεχίζει δυναμικά την πορεία της στην αγορά διαθέτοντας πολυλειτουργικά προϊόντα αιχμής, ενσωματώνοντας σε αυτά τις νέες τάσεις της αγοράς, όπως την εκτύπωση σε A3. Χαρακτηριστικά, η καινοτόμος τεχνολογίας της Epson, αποτυπώνεται στην επόμενη γενιά των εξαιρετικά γρήγορων οικολογικών inkjet εκτυπωτών για επιχειρήσεις, τη σειρά WorkForce Enterprise. Η συγκεκριμένη προϊοντική λύση παρέχει εξαιρετικά γρήγορες εκτυπώσεις διπλής όψης, με δυνατότητα έγχρωμης εκτύπωσης σε A3, υψηλή οικολογική απόδοση και μια λύση χαμηλής ισχύος, στην τιμή ενός απλού αντιγραφικού laser φωτοτυπικού.

 

Παράλληλα, η εταιρεία διαθέτει τη σειρά εκτυπωτών WorkForce Pro RIPS. Αυτοί οι πολυλειτουργικοί εκτυπωτές Α3 χαρακτηρίζονται από υψηλή ταχύτητα εκτύπωσης, προσφέροντας αυξημένη αποδοτικότητα και παραγωγικότητα. Χάρη στην τεχνολογία Replaceable Ink Pack System (RIPS), η οποία διασφαλίζει εκτυπώσεις εξαιρετικά υψηλής απόδοσης, χρησιμοποιώντας μονάδες παροχής μελανιών για την απρόσκοπτη εκτύπωση έως και 75.000 σελίδων, η σειρά αυτή ανταποκρίνεται πλήρως στις προκλήσεις της επαγγελματικής εκτύπωσης.

 

Αναλογιζόμενοι τις τάσεις της αγοράς, ως Epson, στοχεύουμε αδιαλείπτως στην παροχή πρωτοποριακών και ολοκληρωμένων λύσεων στη αγορά, εξελίσσοντας συνεχώς τα προϊόντα μας. Με τη νέα σειρά προϊόντων Epson Replaceable Ink Pack System A3 εκτύπωσης C869R απαντούμε πλήρως και ολοκληρωμένα στην ανάγκη της επιχείρησης για καθημερινές εκτυπώσεις Α4 αλλά και ειδικές εκτυπώσεις Α3 σε ποικιλία υλικών με προβλέψιμο και ιδιαίτερα χαμηλό κόστος έγχρωμης σελίδας και με πληθώρα δυνατοτήτων διαχείρισης και ασφάλειας εκτυπώσεων.

 


 

 

Άρθρο της Τζένιας Κοτζαφίλιου

Λύσεις από την ΟΚΙ για εκτυπώσεις που ξεχωρίζουν

Σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου οι σύγχρονες επιχειρήσεις αγωνίζονται να διακριθούν, η εικόνα που δίνουν προς τον πελάτη αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τον καθηγητή Richard Wiseman του Πανεπιστημίου Hertfordshire, εταιρείες που εκτυπώνουν σε Α3 διάσταση δείχνουν 13% πιο επαρκείς και ικανές, 21% πιο πετυχημένες και 12% πιο μεγάλες σε σύγκριση με εκείνες που εκτυπώνουν σε Α4. Επίσης, σύμφωνα με τον καθηγητή Wiseman μια Α3 καλοσχεδιασμένη αφίσα, σε σύγκριση με μία Α4, είναι 66% πιο πιθανό να τραβήξει την προσοχή των  πελατών και 18% πιο πιθανόν να επηρεάσει την αγοραστική τους απόφαση.

 

 

Παρά το γεγονός ότι η Α4 εκτύπωση είναι η πιο συνηθισμένη, αρκετές επιχειρήσεις τείνουν να επιλέξουν έναν Α3 εκτυπωτή, για την εκτύπωση επιχειρηματικών εγγράφων, όπως είναι πίνακες, γραφήματα, διαγράμματα Gantt, αλλά και για την εκτύπωση in-house marketing υλικού, πχ αφίσες, banners, booklets.

 

Η πρωτοπορία της ΟΚΙ

H OKI, ακολουθώντας αυτή τη τάση, διαθέτει μια πλήρη σειρά Α3 έγχρωμων εκτυπωτών και πολυμηχανημάτων, η οποία καλύπτει τις ανάγκες Α3 εκτύπωσης κάθε επιχείρησης, ακόμη και της πιο απαιτητικής κάθετης αγοράς των γραφικών τεχνών.

Με την τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην επαγγελματική εκτύπωση την οποία διαθέτει, η  OKI σχεδιάζει συσκευές με γνώμονα το χαμηλό κόστος χρήσης και βασίζει τις νέες της σειρές Α3 εκτυπωτών & πολυμηχανημάτων C8x3/MC8x3 στην τεχνολογία LED μονού περάσματος χαρτιού. Η τεχνολογία LED, χρησιμοποιώντας λιγότερα κινούμενα μέρη, εξασφαλίζει μεγαλύτερες ταχύτητες εκτύπωσης, ανώτερη ποιότητα και βάθος χρώματος, καθώς και μικρότερη και πιο συμπαγή κατασκευή σε σχέση με τους συμβατικούς laser εκτυπωτές. Οι Α3 εκτυπωτές της ΟΚΙ χάρη στην εκτύπωση straight path, υποστηρίζουν απροβλημάτιστα ένα μεγάλο εύρος εκτυπωτικών μέσων βάρους έως 256 gsm, ενώ με το ειδικό tray μπορούν να εκτυπώσουν banner μήκους έως 1,3μ.

 

H OKI όμως δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στα αναλώσιμα για την επίτευξη μείωσης κόστους αλλά και εξαιρετικής ποιότητας εκτύπωσης. Οι καινούριες σειρές εκτυπωτών & πολυμηχανημάτων C8x3/MC8x3 χρησιμοποιούν νέα αναλώσιμα με χαμηλή θερμοκρασία τήξης με την οποία επιτυγχάνεται μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και μείωση κατά 50% του χρόνου προθέρμανσης από power on κατάσταση.

 

Πέμπτο χρώμα για εντυπωσιακό φινίρισμα

Συνεχίζοντας τις καινοτομίες, στην έκθεση FESPA το Μάιο 2017, η OKI παρουσίασε τον νέο Α3 εκτυπωτή White toner επόμενης γενιάς Pro8432WT, ο οποίος απευθύνεται στην αγορά των τεχνών και σε επαγγελματίες του χώρου της διαφήμισης και του τουρισμού, καθώς υποστηρίζει εκτύπωση συμπαγούς λευκού σε μεγάλη ποικιλία μέσων, όπως T-Shirt, συσκευασίες, γραφικά βιτρίνας, διαφανές film, προσκλήσεις, μενού και πολλά άλλα. Οι A3 εκτυπωτές Pro9541dn & Pro9542dn με πέντε toner συμπληρώνουν το portfolio των λύσεων της OKI για την αγορά των γραφικών τεχνών. Οι εκτυπωτές αυτοί χρησιμοποιούν την κλασσική τετραχρωμία (CMYK) και  διαθέτουν ένα πέμπτο χρώμα, λευκό ή διαφανές γυαλιστερό για εντυπωσιακές εκτυπώσεις και φινίρισμα.

 

Ασφάλεια & χρήσιμα εργαλεία

Τα μοντέλα των σειρών C8x3/MC8x3 διαθέτουν επίσης  βελτιωμένες λειτουργίες ασφάλειας (IPSec, Private print, προαιρετική απελευθέρωση εκτύπωσης μέσω κάρτας) και συνδεσιμότητας (Google Cloud Print 2.0 και  Wireless Direct, για ταυτόχρονη διασύνδεση σε ασύρματο και ενσύρματο δίκτυο). Σημαντικό πλεονέκτημα επίσης των νέων πολυλειτουργικών συσκευών MC853dn and MC873dn αποτελεί η ενσωματωμένη ανοικτή πλατφόρμα smart Extendable Platform (sXP) που επιτρέπει τη σύνδεσή τους  με άλλες συσκευές πχ. για pull printing, και τη συνεργασία τους με εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, όπως PaperCut και Drivve. Τα μοντέλα αυτά προσφέρουν  γρήγορο σχεδιασμό εξατομικευμένων λύσεων μέσω του SDK που διαθέτουν.

 

Τέλος, οι σειρές των Α3 εκτυπωτών & πολυμηχανημάτων της OKI, διαθέτουν μια πληθώρα χρήσιμων εφαρμογών in-the-box, όπως για παράδειγμα, το Template Manager, το οποίο αποτελεί  ιδανικό εργαλείο σχεδιασμού και παραγωγής in-house επαγγελματικών εγγράφων, μέσω έτοιμων templates. Το Smart PrintSupervision, επιτρέπει τη διαχείριση και τον έλεγχο των εκτυπωτών & MFP του δικτύου, τον έλεγχο των δαπανών εκτύπωσης, ενώ προσφέρει δυνατότητα επιβολής περιορισμών στην πρόσβαση ατόμων ή ομάδων και διαχείρισης εκτυπώσεων και αντιγράφων εντός προκαθορισμένων ορίων κόστους. Η εφαρμογή OCR ABBYY FINEREADER SPRINT, δίνει τη δυνατότητα στα smart MFP της ΟΚΙ να ψηφιοποιούν δεδομένα και να δημιουργούν επεξεργάσιμα, με δυνατότητα αναζήτησης αρχεία, από έγγραφα, PDF αρχεία ή ψηφιακές εικόνες, ενώ εξοικονομούν χρόνο επαναπληκτρολόγησης εγγράφων.

 

Η OKI με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών των σύγχρονων επιχειρήσεων για παραγωγικότητα με μειωμένο κόστος, προσφέρει μία ολοκληρωμένη πρόταση Α3 εκτυπωτών και πολυμηχανημάτων που συνδυάζουν χαμηλό κόστος χρήσης, κτήσης και εξαιρετική ποιότητα. Σε συνδυασμό με τα 3 χρόνια δωρεάν ολοκληρωμένης τεχνικής υποστήριξης που συνοδεύουν όλες τις συσκευές της, οι λύσεις της ΟΚΙ αποτελούν την ιδανική πρόταση για την αγορά της Α3 εκτύπωσης.

 

Τζένια Κοτζαφίλιου, product manager OKI της CPI

 

 

3 hardware trends που επηρεάζουν το κανάλι

Κάθε φορά που αναφερόμαστε στην αγορά του printing, δεν γίνεται να μην παρατηρήσουμε συνεχείς εναλλαγές, καθώς τα trends έρχονται και παρέρχονται, αφήνοντας -ή όχι- το στίγμα τους. Βοηθητικές ή παρεμφερείς αγορές όπως είναι το label printing επηρεάζει τους dealers, το digital convergence έχει επιπτώσεις στον όγκο εκτυπώσεων, αλλάζοντας τις δυναμικές στο χώρο του software και του “everything-as-a-service”, ενώ η κουβέντα για το “paperless office” συνεχίζει να απασχολεί τον κόσμο του επιχειρείν.

Παρ’ όλα αυτά, εν όψει των αλλαγών και των αυξομειώσεων, η αγορά του printing συνεχίζει την πορεία της. Υπάρχουν τελικά πολλοί παράγοντες που την επηρεάζουν και στη συνέχεια αναφερόμαστε σε κάποια από τα σημαντικότερα trends που ήδη έχουν αντίκτυπο στο κανάλι εντός του τρέχοντος έτους.

 

Ανταγωνισμός στο χώρο των A3

Η αγορά των Α3, η οποία μπορεί να χειριστεί μεγέθη 11×17 ιντσών επιπρόσθετα των 8×12 είναι όντως μαζική, αγγίζοντας τα 55 δις δολάρια το χρόνο. Ο ανταγωνισμός έχει λάβει σημαντικές διαστάσεις, καθώς η HP έχει στόχο να δημιουργήσει disruption στην αγορά με νέες κυκλοφορίες Α3 βασισμένες στην τεχνολογία PageWide (inkjet). Εντωμεταξύ, και άλλοι μεγάλοι παίκτες δραστηριοποιούνται, με την Canon να κυκλοφορεί νέους Α3 εκτυπωτές για την 3ης γενιάς imageRunner Advance σειρά της σε σταθερή βάση και με τη Xerox να κυκλοφορεί 17 νέα μοντέλα Α3 μέσα στον Μάρτιο που πέρασε. Στην ίδια λογική κινείται και η Epson, η οποία εισέρχεται στο χώρο των A3 με νέες συσκευές.

 

Fit to Print

Η αλήθεια είναι πως το paperless office δεν έχει ακόμα γίνει πράξη, και μάλλον δε θα γίνει σύντομα, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα μας λέει ο Keith Kmetz (program vice president για τις λύσεις imaging, printing και document της IDC). Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το printing είναι ένας κλάδος που ωριμάζει, καθώς οι επιχειρήσεις το έχουν ανάγκη. Τα σημαντικότερα trends που επηρεάζουν τον κλάδο του office printing περιλαμβάνουν μια μετάβαση προς τους MFPs και την τεχνολογία inkjet, με ταυτόχρονα σημαντικό ανταγωνισμό στο χώρο των Α3. Εντωμεταξύ, οι managed print services αναμένεται να προσελκύσουν μεγαλύτερο κοινό από το χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερες ευκαιρίες για το κανάλι των συνεργατών.

 

Οι Managed Print Services και οι SMBs

Οι MPS που στόχο τους έχουν να βελτιστοποιήσουν τη χρήση των εκτυπωτών για την εξοικονόμηση πόρων και χρημάτων, έχουν καταστεί σημαντική επιλογή για ένα μεγάλο αριθμό παρόχων υπηρεσιών, κυρίως χάρη στις πολυάριθμες διαθέσιμες επιλογές software διαχείρισης εκτύπωσης. Η παρουσία ολοένα και περισσότερων MPS providers -και χαμηλότερων τιμών εξαιτίας του ανταγωνισμού- θα φέρει τις MPS σε ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις, ιδίως στις μικρομεσαίες σύμφωνα με την Gartner. Όσον αφορά τώρα τους συνεργάτες, πολλοί από τους οποίους εστιάζουν στις SMBs, αναμένεται να αποκομίσουν το 30% επί του συνόλου των εσόδων των MPS ως το 2020 – άνοδος κατά 20% σε σχέση με τα τωρινά επίπεδα.

 

Η δύναμη των Inkjet

Οι βασισμένες στο μελάνι τεχνολογίες παραμένουν ισχυρές στο χώρο του imaging και του printing. Vendors όπως οι Epson, HP, Xerox και άλλες, κυκλοφορούν μοντέλα βασισμένα στο μελάνι. Οι laser εκτυπωτές και οι MFPs συνεχίζουν να κυριαρχούν στους εργασιακούς χώρους, αλλά ταυτόχρονα οι inkjet printing τεχνολογίες συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος, με συνέπεια το τοπίο να αλλάζει σημαντικά.

 

Multifunction vs single function

Οι Multifunction printers (ή MFPs) με λειτουργίες όπως τα copying, scanning και faxing εκτοπίζουν σταθερά τους single-function εκτυπωτές σε όλες τις κατηγορίες – και σε εκείνη των Α3. Οι πωλήσεις MFPs έχουν ξεπεράσει τις πωλήσεις single function το 2016, σύμφωνα με έρευνα της IDC, ενώ οι MFPs αναμένεται να διευρύνουν περαιτέρω τη διαφορά με τους SFPs στα επόμενα χρόνια. Η αλλαγή αυτή έρχεται καθώς οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να “κυνηγούν” τις περικοπές στο κόστος, ενώ το management του στόλου των εκτυπωτών συνεχίζει να βελτιώνεται.

 

Έξυπνοι και ασφαλείς MFPs

Οι σύγχρονοι MFPs είναι πολύ παραπάνω από απλές συσκευές εκτύπωσης – πρόκειται για εξελιγμένα δικτυακά υποσυστήματα. Οι έξυπνοι MFPs συνοδεύονται από χαρακτηριστικά όπως οι ενσωματωμένοι web servers και η ικανότητα να συνδέονται απευθείας σε cloud-based εφαρμογές και υπηρεσίες.

Με κάθε νέα κυκλοφορία hardware και update βλέπουμε μια ολοένα αυξανόμενη σειρά υπηρεσιών που ενσωματώνονται στο hardware απευθείας από τον τύπου tablet πίνακα ελέγχου: Scan-to- Box, Google Drive, Evernote, OneDrive, Word, PDF… η λίστα είναι ατελείωτη. Εντούτοις, υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα στην ενισχυμένη συνδεσιμότητα.

Τα δεδομένα που ταξιδεύουν από και προς κάποιο μη επαρκώς ασφαλές δικτυακό MFP είναι ευπαθή σε hacks και παραβιάσεις δεδομένων, ενώ η ικανότητα εκτύπωσης από οποιαδήποτε τοποθεσία μπορεί να οδηγήσει σε “ορφανές” εκτυπώσεις και πιθανώς σε μη ασφαλείς πληροφορίες που έχουν παραμείνει στα trays των εκτυπωτών.

Ευτυχώς, τα smart Α3 MFPs είναι ταυτόχρονα και ασφαλή –τουλάχιστον έχουν την ικανότητα να γίνουν ασφαλή-, ενώ δεν απαιτείται σημαντική ανθρώπινη παρέμβαση για να ενεργοποιηθούν τα πολλά χαρακτηριστικά ασφαλείας τους. Συγκεκριμένα, τα χαρακτηριστικά ταυτοποίησης όπως τα passwords, οι κάρτες ή η βιομετρική ταυτοποίηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενεργοποίηση πολιτικής pull printing, διασφαλίζοντας πως οι εκτυπώσεις δεν θα παραδοθούν σε μη παρακολουθούμενες συσκευές.

Τα χειριστήρια ελέγχου μπορούν να υλοποιηθούν σε ποικίλα επίπεδα, μπλοκάροντας τους guests ή τους εργαζομένους με χαμηλότερο επίπεδο ασφαλείας από το πιο ευαίσθητο υλικό ή την πρόσβαση σε επίπεδο server. Και πάλι πρόκειται για μια δυνατότητα που συνοδεύει τη συσκευή και απλά χρειάζεται να ενεργοποιηθεί από τον συνεργάτη ή το τμήμα ΙΤ. Οι θύρες δικτύου και οι σκληροί δίσκοι μπορούν να προστατευθούν από ειδικά anti-virus προγράμματα κ.ο.κ.

Τα έξυπνα MFPs όταν χρησιμοποιούνται και ασφαλίζονται με το σωστό τρόπο θα βελτιώσουν τις επιχειρησιακές διεργασίες, επιτρέποντας στις αλλαγές που προκύπτουν στο print περιβάλλον να συνυπάρξουν με τους ευρύτερους στόχους και τις στρατηγικές της ψηφιακής μεταμόρφωσης. Οι περικοπές κόστους θα αυξηθούν, θα εξοικονομηθεί χρόνος και οι επιχειρήσεις θα παρατηρήσουν σημαντικές βελτιώσεις στην παραγωγικότητα των εργαζομένων τους.

 

Το print παραμένει τελικά μια σημαντική και βιώσιμη λειτουργία, όπως δείχνουν τα συγκεκριμένα trends. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, το hardware ωφελείται ως αποτέλεσμα, όπως επίσης και οι συνεργάτες και οι τελικοί χρήστες. Δεδομένου πως απέχουμε από μια κοινωνία και επιχειρήσεις που δεν χρησιμοποιούν έντυπο υλικό, οι τάσεις που δείχνουν να επικρατούν στις ημέρες μας, αντανακλούν το γεγονός αυτό.

 

 

 

Άρθρο εκ μέρους της Xerox

Το γραφείο αλλάζει! VersaLink & AltaLink με τεχνολογία ConnectKey 2017

Πριν από λίγους μήνες, η Xerox ανακοίνωσε το μεγαλύτερο προϊοντικό λανσάρισμα
στην ιστορία της, το οποίο πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη και στη χώρα μας.
Συνολικά παρουσιάστηκαν 29 νέοι εκτυπωτές και πολυλειτουργικοί εκτυπωτές (MFPs)
με ενσωματωμένη την τεχνολογία ConnectKey 2017. Η οικογένεια των νέων προϊόντων περιλαμβάνει μια ποικιλία μεγεθών, ταχυτήτων και δυνατοτήτων, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μικρών, των μεσαίων, αλλά και των μεγάλων επιχειρήσεων.

 

 

Τα νέα μοντέλα ανήκουν σε δύο βασικές σειρές: Xerox VersaLink και Xerox AltaLink.

Οι συσκευές VersaLink είναι σχεδιασμένες για μικρές επιχειρήσεις και μικρές ομάδες εργασίας και συμπεριλαμβάνουν 19 εκτυπωτές και MFPs εκ των οποίων υποστήριξη
Α3 διαθέτουν τα εξής μοντέλα: VersaLink C7000 (έγχρωμος εκτυπωτής), VersaLink B7025/B7030/B7035 (ασπρόμαυρο MFP με υποστήριξη Workplace Assistant), VersaLink C7020/C7025/C7030 (έγχρωμο MFP).

Η σειρά AltaLink περιλαμβάνει 10 πολυμηχανήματα Α3 σχεδιασμένα για μεγαλύτερες επιχειρήσεις ή για ανάγκες μεγαλύτερου όγκου σε μια ποικιλία από έγχρωμα και μονόχρωμα πολυλειτουργικά μοντέλα

 

Προηγμένα χαρακτηριστικά

Οι νέες οικογένειες προϊόντων της Xerox με τεχνολογία ConnectKey 2017 προσφέρουν μειωμένο χρόνο προθέρμανσης, σάρωση διπλής όψης, εφαρμογές για εκτύπωση από / σάρωση σε πλατφόρμες αποθήκευσης σε cloud, όπως –  Dropbox, Box, Google Drive και OneDrive, απομακρυσμένη εκτύπωση και σάρωση, από οποιαδήποτε κινητή συσκευή (smartphone, tablet) και φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν  εφαρμογές μέσα από το Xerox App Gallery, απλοποιώντας πολλές διαδικασίες στην καθημερινή ροή εργασίας της επιχείρησής τους.

 

Εξελιγμένη εμπειρία χρήστη με οθόνη παρόμοια με αυτή των tablet

Οι οικογένειες προϊόντων AltaLink και VersaLink μοιράζονται ένα παρεμφερές και προσαρμόσιμο περιβάλλον εργασίας. Η ανακλινόμενη και έγχρωμη οθόνης αφής, παρόμοια με αυτή των tablets, μπορεί να προσωποποιηθεί για διαφορετικά περιβάλλοντα εργασίας ή διαφορετικούς χρήστες. Χάρη στον εμπνευσμένο σχεδιασμό είναι εύκολη στη χρήση, έχοντας ως αποτέλεσμα λιγότερα κλικ για την ολοκλήρωση μιας εργασίας και λιγότερο χρόνο μπροστά από τον εκτυπωτή.

 

Ολοκληρωμένη ασφάλεια

Οι δύο νέες σειρές της Xerox προσφέρουν υψηλό επίπεδο προστασίας του απορρήτου, με προστασία McAfee και κρυπτογράφηση σκληρού δίσκου 256 bit. Η τεχνολογία ConnectKey προσφέρει προστασία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις συσκευές, διατηρεί εμπιστευτική την επικοινωνία και τις πληροφορίες μέσω κρυπτογράφησης και προστατεύει τα δεδομένα και τον εξοπλισμό από κακόβουλες επιθέσεις. Επιπροσθέτως, οι συσκευές AltaLink διαθέτουν ένα επιπρόσθετο επίπεδο ασφάλειας μέσω της McAfee.

 

Μεγάλες δυνατότητες αναβάθμισης

Η κάθε επιχείρηση έχει διαφορετικές ανάγκες. Χάρη στις προαιρετικές δυνατότητες, οι συσκευές μπορούν να αναβαθμιστούν, προσφέροντας ευελιξία και προσαρμοστικότητα ώστε να ικανοποιούνται απόλυτα οι ανάγκες των πελατών.

 

Οι νέοι, έξυπνοι “βοηθοί εργασίας: από τη Xerox είναι εδώ για να σας βοηθήσουν να εργαστείτε καλύτερα. Γνωρίστε τους!

 

 

Σχετικά άρθρα

ΟΤΕ: καθ’ οδόν η γερμανική βοήθεια

dmallas

Το Epsilon Smart, η εφαρμογή ηλεκτρονικής τιμολόγησης για μικρές επιχειρήσεις, στην Κύπρο

Giorgos Athanassiadis

H CPI αναβαθμίζει την γκάμα των MFPs της Sharp

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα