11.2 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Η ΖΤΕ ρίχνει “‘άγκυρα” στον Πειραιά

Μέχρι το τέλος του 2013 αναμένεται να έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του κέντρο διακίνησης προϊόντων (logistics center) της κινεζικής ΖΤΕ, μίας από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως στο χώρο των τηλεπικοινωνιακών προϊόντων, στην περιοχή του Πειραιά. Αυτό αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα (10/09/2013) ο αντιπρόεδρος κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης της ΖΤΕ, Chang Xiao Wei με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Η έναρξη λειτουργίας του κέντρου αποτελεί μέρος του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΖΤΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο είχε υπογραφεί κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα, και η κινεζική πλευρά ουσιαστικά έχει αρχίσει να υλοποιεί. Προκειμένου να συζητηθεί περαιτέρω η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει συνάντηση στις 10 Οκτωβρίου μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του προέδρου της ΖΤΕ, Hou WeiGui.

Στα πλάνα της ΖΤΕ είναι το logistics center στην Ελλάδα να λειτουργήσει και ως κέντρο συντήρησης και επισκευής (maintenance center) των προϊόντων της κινεζικής εταιρείας για ολόκληρη την Ευρώπη. Πλάνο που αν υλοποιηθεί αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Το logistics center της ΖΤΕ στον Πειραιά θα εξυπηρετεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρχικά την περιοχή των Βαλκανίων αλλά σταδιακά θα αποτελέσει το κέντρο διακίνησης των προϊόντων του κινεζικού κολοσσού για ολόκληρη την Ευρώπη, μία εξέλιξη που θα έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να αποτελεί ένα από τα κομβικά σημεία της παγκόσμιας παρουσίας της ΖΤΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πλάνο της ΖΤΕ έχει 5ετή διάρκεια. Όσον αφορά το θέμα της συνεργασίας με την Cosco με την ΖΤΕ, οι υπάρχουσες πληροφορίες κάνουν λόγο για ζήτημα με το οποίο ασχολούνται τα αρμόδια στελέχη των δύο εταιρειών στην Κίνα.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.
 

Σχετικά άρθρα

Το ελληνικό eCommerce δικτυώνεται

Kitriniaris

SAP: επικεφαλής και για Τουρκία – Ισραήλ ο Μ. Ραπτόπουλος

dmallas

DrayTek Vigor 3220n: Αξιόπιστο, ταχύτατο και ασφαλές

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα