20.7 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Η ασφάλεια το μεγάλο πλεονέκτημα του cloud!

Όχι ο παραπάνω τίτλος δεν είναι παραπλανητικός, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Gartner ο παράγοντας που μέχρι σήμερα θεωρούνταν η αχίλλειος πτέρνα του cloud, θα γίνει το ισχυρό χαρτί του στα επόμενα χρόνια. Καθώς πολλές από τις κρίσιμες λειτουργίες επιχειρήσεων αλλά και κρατικών οργανισμών έχουν ήδη “μετακινηθεί” σε υποδομές cloud – με την τάση αυτή να αποκτά επιταχυνόμενο ρυθμό – το ζήτημα της ασφάλειας τίθεται σε σταθερή βάση ως η Νο1 απαίτηση από τους χρήστες του cloud computing.

 

Ειδικότερα, η Gartner θεωρεί ότι μέχρι το 2018 τα αυξημένα επίπεδα ασφάλειας που θα προσφέρουν οι cloud providers θα αποτελούν μεγαλύτερο δέλεαρ για τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις, απ’ ότι το κόστος και η ευελιξία, προκειμένου να μεταφέρουν κρίσιμες υποδομές τους στο σύννεφο.

 

Οι αναλυτές της Gartner επισημαίνουν ότι οι κορυφαίοι cloud providers, όπως η Amazon και η Microsoft, επενδύουν τεράστια ποσά για την ασφάλεια στο cloud, ποσά τα οποία ακόμα και οι ισχυρότερες χώρες δυσκολεύονται να διαθέσουν. Σαν αποτέλεσμα έχει πλέον αρχίσει να εγκαθιδρύεται μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πελατών και cloud providers. Ουσιαστικά η εμπιστοσύνη και όχι η ασφάλεια ήταν το «πρόβλημα» όσον αφορά την υιοθέτηση λύσεων public cloud από κυβερνητικές υπηρεσίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

 

Η Gartner, λοιπόν, προβλέπει ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια το cloud computing όχι µόνο θα έχει ξεπεράσει τα όποια παιδικά προβλήµατα, αλλά πλέον θα έχει γίνει τρόπος ζωής, καθώς και επιχειρηµατικής πρακτικής, αφού το ζητούµενο δεν είναι το “αν” αλλά το “πώς” θα υλοποιηθεί βέλτιστα σε κάθε περίπτωση.

Σχετικά άρθρα

Dell EMC Forum Athens και ένας χρόνος Dell Technologies

Giorgos Athanassiadis

Η πρώτη έρευνα για το ERP στην Ελλάδα

antonyroussel

Επεκτείνεται το δίκτυο 4G της Cosmote

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα