16.7 C
Athens
19/04/2024
Biztech

ΕΠΑΑ: πρόβλεψη της ζήτησης φυσικού αερίου μέσω Microsoft Azure

Με στόχο να γίνεται πιο ακριβής η πρόβλεψη ζήτησης φυσικού αερίου η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής, συνεργάστηκε με την εταιρεία Ex Machina αξιοποιώντας την on-line πλατφόρμα παροχής μετεωρολογικών δεδομένων, Weather Ex Machina, η οποία λειτουργεί με την τεχνολογία Microsoft Azure.

 

Η Ex Machina παρέχει μετεωρολογικά δεδομένα υψηλής ποιότητας και αξιόπιστες προγνώσεις καιρού, μέσω της cloud υπηρεσίας της, μεγιστοποιώντας έτσι την αποτελεσματικότητα των προγνωστικών αλγορίθμων. Έτσι, χρησιμοποιώντας τεχνικές μηχανικής μάθησης και δεδομένα πρόγνωσης καιρού, οι εξειδικευμένοι αναλυτές της ΕΠΑ Αττικής είναι σε θέση να προβλέπουν με μεγάλη ακρίβεια την κατανάλωση φυσικού αερίου, διαδικασία ιδιαίτερα σημαντική για την εταιρεία.

 

Όπως άλλωστε ανέφερε ο Βασίλης Χρυσός, συνιδρυτής της Ex Machina, μέσω του Microsoft Azure, η εταιρεία είναι σε θέση να προσφέρει κλιμακούμενη και σημαντική υπηρεσία στους πελάτες της.

 

Με τη σειρά του, ο Φώτης Δραγανίδης, διευθυντής τεχνολογίας για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας τόνισε ότι η οι εξαιρετικές δεξιότητες των μηχανικών της Ex Machina, συνδυαζόμενες με τις τεχνολογίες του Microsoft Cloud, οδήγησαν στην υλοποίηση μιας καινοτόμου λύσης για το Αέριο Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Ενδείξεις σταθεροποίησης στην ελληνική αγορά PC

dmallas

Μία ακόμη συνεργασία με βάση το Soft1 Cloud ERP

Channel-Manager

Προσοχή στις δικτυακές απάτες. Η Bitdefender συμβουλεύει…

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα