17.7 C
Athens
18/04/2024
Biztech

Επίσημο λανσάρισμα των QLED TVs της Samsung στο Παρίσι

Σε μια εντυπωσιακή παρουσίαση στο χώρο του Carousel du Louvre, ακριβώς κάτω από την γυάλινη πυραμίδα της εισόδου του Μουσείου του Λούβρου, η Samsung αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα σειρά τηλεοράσεων QLED TVs, οι οποίες μάλιστα, μπορούν να κρεμαστούν σε ένα τοίχο σαν ψηφιακές κορνίζες.

Το συγκεκριμένο concept ονομάζεται The Frame και περιλαμβάνει τόσο περιεχόμενο από μια μεγάλη συλλογή έργων τέχνης, ειδικές κορνίζες που μπορούν να «ντύσουν» το πλαίσιο των τηλεοράσεων, όσο και εντυπωσιακές βάσεις για τοποθέτηση στο πάτωμα. Ειδικά για την επιτοίχια στήριξη η Samsung υιοθετεί μια νέα βάση που δεν αφήνει κενά (No Gap Wall-mount), καθώς και την παντελή (σχεδόν) εξάλειψη των καλωδίων σύνδεσης.

 

Η QLED TV αξιοποιεί την τεχνολογία quantum dot. Οι τηλεοράσεις QLED χρησιμοποιούν έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο παραγωγής χρωμάτων σε σχέση με τις παραδοσιακές LCD και OLED τηλεοράσεις: τα pixels αποτελούνται από μικροσκοπικά μόρια τα οποία ονομάζονται quantum dots και τα οποία είναι σε θέση να εκπέμπουν το δικό τους χρωματικό φως όταν διεγείρονται από ηλεκτρικό ρεύμα.

Στις παραδοσιακές τεχνολογίες το φως είναι στην πραγματικότητα λευκό και περνά από μια σειρά φίλτρων προκειμένου να αναλυθεί στα τρία βασικά χρώματα. Τα quantum dots δεν χρειάζονται ούτε ξεχωριστή πηγή φωτός, ούτε χρωματικά φίλτρα. Αυτό σημαίνει ότι μια οθόνη QLED είναι σε θέση να προβάλλει το 100% του χρωματικού φάσματος και όλες τις δυνατές διαβαθμίσεις σκιών προβάλλοντας πραγματικό high dynamic range.

 

Το UI της Samsung το γνωστό Smart Hub, έχει υποστεί σημαντικές βελτιώσεις και μάλιστα έχει επεκταθεί και σε mobile πλατφόρμες μέσω του Smart View app που είναι διαθέσιμο για Android και iOS. Επιπλέον, το χειριστήριο Samsung One Remote Control υποστηρίζει ακόμα περισσότερες συσκευές ενώ προσφέρει δυνατότητες φωνητικού ελέγχου σε περισσότερες λειτουργίες.

 

Συνδέσεις με οπτική ίνα

 

Οι νέες QLED τηλεοράσεις της Samsung υιοθετούν τη σύνδεση Invincible Connection, κάτι που βοηθά ιδιαίτερα στην περίπτωση της τοποθέτησης της συσκευής στον τοίχο, όπου δεν θέλουμε να κρέμονται καλώδια. Τώρα το καλώδιο είναι μόνο ένα και μάλιστα σχεδόν αόρατο αφού στην ουσία είναι μια διαφανής οπτική ίνα. Η οπτική ίνα αυτή έχει μήκος πέντε μέτρων και καταλήγει σε ένα εξωτερικό «κουτί» (ονομάζεται One Connect) επάνω στο οποίο συνδέονται οι εξωτερικές συσκευές με τον παραδοσιακό τρόπο. Το One Connect διαθέτει όλες τις απαραίτητες εισόδους HDMI, USB κ.λπ που μπορεί να χρειαστεί κανείς και που συνήθως υπάρχουν στην πλάτη των τηλεοράσεων. Με τη σειρά QLED TV, η Samsung βγάζει τις συνδέσεις εκτός τηλεόρασης.

Σχετικά άρθρα

Η Xerox χορηγός του 24ου συνεδρίου της ΕΑΣΕ

Kitriniaris

Apple και Google έθαψαν το τσεκούρι του πολέμου

Kitriniaris

Ένα ακόμη SAP Forum πλησιάζει

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα