18.5 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Ενίσχυση συνδρομητών με μείωση εσόδων για τη Forthnet

Η Forthnet παρέμεινε ο μεγαλύτερος εναλλακτικός πάροχος και το β’ τρίμηνο του 2015, αυξάνοντας μάλιστα κατά 2% τις συνολικές συνδρομές σε ετήσια βάση. Ωστόσο τα έσοδα της εταιρείας κατέγραψαν πτώση 8,1%.

 

Γενικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το β’ τρίμηνο του 2015, ανήλθε στα €90,8 εκατ., παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2014, εξαιτίας της μείωσης των τελών τερματισμού στα σταθερά δίκτυα και της μείωσης της αγοραστικής δαπάνης. Επιπλέον, η μείωση των τελών τερματισμού στα σταθερά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα επηρέασε τα έσοδα στο α’ τρίμηνο κατά €1,2 εκατομμύρια.

 

Στο τέλος του β’ τριμήνου του 2015, τα νοικοκυριά με Nova 3Play/συνδυαστικές υπηρεσίες της Forthnet, ανήλθαν στα 364,7 χιλιάδες, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 5,9%, σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2014. Αντίστοιχα, αύξηση σημειώθηκε στο μερίδιο των συνδρομητών Nova 3Play, σε σχέση με το σύνολο της συνδρομητικής βάσης της Forthnet, με την τάση αυτή να δρα υποστηρικτικά, τόσο στο μέσο έσοδο ανά συνδρομητή, όσο και στην ενίσχυση της πιστότητας των πελατών.

 

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 η Forthnet παρέμεινε ο μεγαλύτερος εναλλακτικός τηλεπικοινωνιακός πάροχος, ενώ οι ενεργοί συνδρομητές LLU αυξήθηκαν κατά 0,3% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, καθώς ανήλθαν στους 641,9 χιλιάδες.

 

Αντίστοιχα, η συνδρομητική βάση των υπηρεσιών τηλεόρασης παρουσίασε αύξηση 5,5% συγκριτικά με πέρυσι, φτάνοντας στο ιστορικό υψηλό των 509,1 χιλιάδων συνδρομητών.

 

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα της Forthnet, o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πάνος Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι υπό τις δεδομένες συνθήκες η Forthnet θα εστιάσει στην ποιότητα των υπηρεσιών της και στη βελτιστοποίηση της κοστολογικής της βάσης. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε βέβαια ότι η Forthnet η οποία έχει δεχτεί δύο ξεχωριστές προσφορές εξαγοράς, μία από τον ΟΤΕ και μία από τη Vodafone, οι όποιες εξελίξεις όμως είναι παγωμένες εδώ και αρκετό καιρό εξαιτίας της γενικότερης αβεβαιότητας που επικρατεί στην ελληνική οικονομία.

Σχετικά άρθρα

Τα μεγάλα βραβεία του περιοδικού YellowBox στο BlackBox Audio Video Show 2023

Giorgos Athanassiadis

Oracle: Προσλήψεις σε φόντο cloud

Channel-Manager

Η SoftOne εξαγοράζει την AppSoft και ιδρύει υποκατάστημα στην Κρήτη

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα