19.7 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Ενίσχυση κερδοφορίας για τη Singular Logic

Στα €49,4 εκατ. διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της Singular Logic για το 2015, σημειώνοντας πτώση μόλις 1% έναντι των €50 εκατ. το 2014, παρά το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον που επικράτησε στην Ελλάδα την προηγούμενη χρόνια.

 

Σε επίπεδο κερδών, όμως, τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα αφού η εταιρεία πέτυχε ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους €6 εκατ. έναντι €4,4 εκατ. το 2014, παρουσιάζοντας αύξηση 36%, και ενοποιημένα κέρδη προ φόρων €2,3 εκατ. έναντι ζημιών €5,4 εκατ. το 2014.

 

Όπως αναφέρει σχετικά η εταιρεία, η πολιτική και οικονομική αστάθεια καθώς και η εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων το β’ εξάμηνο του 2015, οδήγησαν τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε μείωση των επενδυτικών σχεδίων σε έργα πληροφορικής και εφαρμογές λογισμικού, με μεγαλύτερες απώλειες στον κλάδο των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων. Παρ’ όλα αυτά, οι κινήσεις αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού που υλοποιήθηκαν το 2015 καθώς και η σταδιακή διείσδυση του ομίλου σε αγορές του εξωτερικού, συνέβαλαν ώστε το 2015 να είναι μια σταθεροποιητική χρονιά για τον όμιλο.

 

Επιπλέον, στις 23 Ιουλίου του 2015 ολοκληρώθηκε η αναχρηματοδότηση του συνόλου των ομολογιακών δανείων της Singular Logic με τις τράπεζες Eurobank, Πειραιώς και Alpha, αποκαθιστώντας πλήρως τους δείκτες ρευστότητας της εταιρείας σε υγιή επίπεδα.

 

Κατά το 2015, στην αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων η Singular Logic διεύρυνε την πελατειακή της βάση με την απόκτηση 700 νέων πελατών και την ενεργοποίηση 2.600 εφαρμογών λογισμικού. Αντίστοιχα, στην αγορά των μεγάλων έργων πληροφορικής για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα η εταιρεία ανέλαβε και υλοποιεί σημαντικά έργα για τις NN Hellas, Εθνικη Τραπεζα, CYTA, Ομιλο Yγεια, ΟΠΑΠ, FORTHNET, STARBUCKS, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΟΤ, ΕΥΑΘ κ.ά.

 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του 2015, ο κ. Σταύρος Κρασαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Singular Logic, σημείωσε ότι το 2016 θα είναι μια εξίσου δύσκολη επιχειρηματική χρονιά, με την εταιρεία να κινείται προς επέκταση στο εξωτερικό, κυρίως στις χώρες των Βαλκανίων, του Ιράν και της Τουρκίας, ενώ παράλληλα θα εντείνει την παρουσία της στις κάθετες αγορές του μεγάλου ιδιωτικού τομέα. Επίσης, όσον αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα ενισχύσει τις υπηρεσίες τής πλατφόρμας myGalaxy.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

Στρατηγική συμφωνία συνεργασίας Epsilon Net & Εθνικής Τράπεζας

Giorgos Athanassiadis

Αλλαγές στη διοικητική ομάδα του ομίλου ΟΤΕ

Channel-Manager

Nέα υπηρεσία της ACS σε σημεία λιανικής πώλησης

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα