18.1 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Εκπαίδευση επαγγελματικής εκτύπωσης για φωτογράφους

Για πρώτη φορά φέτος, η Epson μαζί με τις εταιρείες Dell, X-Rite, Fisheye και Oktabit, συνδιοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια εισάγοντας τους επαγγελματίες φωτογράφους στο μέλλον της επαγγελματικής εκτύπωσης μέσω της τεχνολογίας inkjet. Τα σεμινάρια έχουν τίτλο “Από την είσοδο στην έξοδο: Χρωματικά ελεγχόμενη ροή εργασίας” και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τοπικούς φωτογραφικούς συλλόγους της Ελλάδας.

Το περιεχόμενο του προγράμματος αγγίζει όλο το εύρος γνώσεων στον τομέα της διαχείρισης του χρώματος στην φωτογραφία, συμπεριλαμβάνοντας τις βασικές έννοιες της ψηφιακής εικόνας και του χρώματος, τη βαθμονόμηση της οθόνης, τις ιδανικές συνθήκες εργασίας καθώς και τη ροή εργασίας του φωτογράφου.

 

Στην πράξη

 

Τα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν ήδη παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον πλήθος από επαγγελματίες φωτογράφους, μέλη των τοπικών φωτογραφικών συλλόγων, από τα Ιωάννινα, τη Μεσσηνία, τη Λακωνία, την Αρκαδία, την Αργολίδα και την Αττική. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να γνωρίσουν τις δυνατότητες των εκτυπωτών της Epson, με τα μοντέλα SureLab D700, SC-P5000 και SC-P800, που προσφέρουν εξαιρετική ακρίβεια στην αποτύπωση του χρώματος στην εκτύπωση και είναι ιδανικά για επαγγελματικές εφαρμογές έργων τέχνης και φωτογραφίας.

 

Παράλληλα, οι φωτογράφοι ήρθαν σε επαφή το σταθμό εργασίας Dell Precision T5810 και τις οθόνες Dell U2415 και UP2716D που χρησιμοποιήθηκαν για την υποστήριξη του πρότυπου workflow. O T5810 χαρακτηρίζεται από τις εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις και την αξιοπιστία των σταθμών εργασίας Dell Presicion, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τις απαιτήσεις των επαγγελματιών που παράγουν περιεχόμενο ενώ οι οθόνες Dell Ultrasharp U2415 και Dell Ultrashart UP2716D χαρακτηρίζονται από εξαιρετική ποιότητα απεικόνισης και συνδεσιμότητας και αποτελούν ιδανικές επιλογές για εφαρμογές που απαιτείται υψηλή πιστότητα χρώματος.

Ακόμη, οι παρευρισκόμενοι ήρθαν σε επαφή με τα προϊόντα Colorchecker Passport, i1DisplayPro & ColormunkiPhoto της εταιρείας  X-Rite, για την δημιουργία CameraProfiles για τις φωτογραφικές μηχανές και την δημιουργία ICC Profiles για τις οθόνες και τους εκτυπωτές αντίστοιχα και ανακάλυψαν τις δυνατότητες και την χρωματική ακρίβεια που αυτά παρέχουν στην εργασία τους.

 

Σχετικά άρθρα

Ανάδειξη νικητών για το Imagine Cup

Kitriniaris

Η Amazon Web Services δημιουργεί τοπική ζώνη στην Αθήνα

Giorgos Athanassiadis

Η D-Link παρουσιάζει τα υψηλών προδιαγραφών fully-managed Gigabit Switches

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα