16.6 C
Athens
29/03/2024
Biztech

“Δυνατό” 2015 για την Intralot

Τα σημαντικά νέα συμβόλαια και οι ανανεώσεις συμβολαίων σε ώριμες αγορές (ΗΠΑ, Ολλανδία) και Αφρική βοήθησαν την Intralot ώστε να σημειώσει αύξηση εσόδων και EBITDA κατά τη διάρκεια του 2015, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

 

Συγκεκριμένα, υπήρξε 13,6% αύξηση του EBITDA, ετήσια αύξηση εσόδων 3,3%, διατήρηση του μεριδίου αγοράς στα συστήματα λοταριών και των σχετικών υπηρεσιών (μερίδιο 28% στους διεθνείς διαγωνισμούς το 2015), θετικές ταμειακές ροές το δ’ τρίμηνο του 2015 και μείωση του καθαρού δανεισμού κατά €6,4 εκατ. το δ’ τρίμηνο.

 

Τα έσοδα έφτασαν στα €1,91 δις από €1,85 δις το 2014 παρουσιάζοντας αύξηση €61,7 εκατομμύρια.  Η αύξηση προέρχεται από τις δραστηριότητες της εταιρείας κυρίως στη Νότιο Αμερική και Δυτική Ευρώπη. Μάλιστα, προσαρμόζοντας τα ετήσια αποτελέσματα σε συγκρίσιμη βάση, εξαιρώντας τη διακοπείσες δραστηριότητες (ΟΠΑΠ, Ρουμανία και Βικτώρια Αυστραλίας), τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 4,2%.

 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα 2015 ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Intralot, κ. Αντώνιος Κεραστάρης, δήλωσε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το 2015 απέδειξαν ανθεκτικότητα και δυνατότητες ανάπτυξης σε μία ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο. Επίσης τόνισε την προσήλωση της Intralot στη μετάβαση από ένα μοντέλο με έμφαση στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων έργων, σε μία εταιρεία εξειδικευμένη στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών για όλες τις αγορές.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Η Dell κάνει το all-flash storage προσιτό για όλους

Kitriniaris

O όμιλος Σαρακάκη επιλέγει Microsoft Dynamics AX

Kitriniaris

ΕΕ: Δυναμικά στο cloud!

dmallas

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα