24.5 C
Athens
16/04/2024
Biztech

Δραστικά μέτρα για την Toshiba

Σχέδιο αναδιάρθρωσης με μείωση του λειτουργικού κόστους κατά €4,1 δις και περικοπές προσωπικού κατά 6.500 εργαζόμενους ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, η Toshiba, σε μια προσπάθεια να επιστρέψει σε βιώσιμη πορεία, μετά το πρόσφατο οικονομικό σκάνδαλο αλλά και τις ζημίες που ανακοίνωσε.

 

Συγκεκριμένα, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ετήσιες ζημίες ύψους €285 εκατ. παρά το γεγονός ότι προχώρησε εσπευσμένα στην πώληση του μεριδίου που διατηρούσε στην φινλανδική εταιρεία ανελκυστήρων Κone έναντιn τιμήματος €865 εκατομμυρίων. Χωρίς τη συγκεκριμένη πώληση είναι προφανές ότι οι ζημίες της Toshiba θα ήταν άνω του €1 δις για το 2015.

 

Επανερχόμενοι στο σχέδιο αναδιάρθρωσης πρέπει να πούμε ότι οι απολύσεις των 6.500 εργαζομένων θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 31 Μαρτίου του 2016 ενώ παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αναδιατάξει τα businesses της. Ειδικότερα, θα επικεντρωθεί στην αγορά B2B όπου αναμένει μεγαλύτερη ζήτηση και υγιέστερα οικονομικά αποτελέσματα.

 

Αντιθέτως, όσον αφορά την B2C αγορά η Toshiba ξεκαθάρισε ότι την απασχολούν μόνο δύο χώρες, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, όπου οι ευκαιρίες πωλήσεων και τα περιθώρια κέρδους παραμένουν αξιόλογα.

Σχετικά άρθρα

Διπλή βράβευση για την HOL

Kitriniaris

Το Amazon cloud κατάλληλο για τραπεζικές συναλλαγές

Kitriniaris

Βράβευση για το Watchguard Dimension

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα