18 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Αυξημένη εμφανίζεται η αγορά των servers

Σύμφωνα με την Gartner, η παγκόσμια αγορά των servers αυξήθηκε κατά 2,4% το δεύτερο τρίμηνο του 2017 σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, ενώ τα έσοδα των εταιρειών εμφανίζουν αντίστοιχη αύξηση κατά 2,8%.

 

Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2017, το δεύτερο εμφάνισε σχετική συνολική αύξηση σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά τα αποτελέσματα ανά γεωγραφική περιοχή εμφανίζουν ενδιαφέρουσες διακυμάνσεις.

Εάν θέλαμε να εντοπίσουμε τα αίτια για την αύξηση αυτή που παρουσίασε ο κλάδος, θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε δύο κύριους παράγοντες: Ο πρώτος έχει να κάνει με την ισχυρή απόδοση της συγκεκριμένης αγοράς στις περιοχές της Ασίας/Ειρηνικού, λόγω των νέων υποδομών σε data centers, κυρίως στην Κίνα. Ο δεύτερος παράγοντας είναι η συνεχής εξέλιξη των υποδομών σε hyperscale data centers στην αγορά των ODM  (original design manufacturer).

Σε ότι αφορά τον διαχωρισμό σε επεξεργαστές να πούμε ότι την καλύτερη επίδοση είχαν οι x86 servers οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 2,5% σε τεμάχια και 6,9% σε αξία, ενώ οι RISC/Itanium Unix servers παρουσίασαν μείωση κατά 21,4% σε τεμάχια και κατά 24,9% σε αξία το ίδιο διάστημα.

 

Πρώτη η HPE σε κέρδη, δεύτερη σε τεμάχια

 

Η HPE συνεχίζει να ηγείται στην παγκόσμια αγορά των servers με βάση τα έσοδα και παρά την πτώση της τάξης του 9,4% που ανέφερε η εταιρεία, τα έσοδα από τον συγκεκριμένο κλάδο ανήλθαν σε $3,2 δις με μερίδιο αγοράς 23%. Η Dell EMC διατηρήθηκε στην δεύτερη θέση σημειώνοντας αύξηση 7% και 19,9% μερίδιο αγοράς. Εντυπωσιακή είναι η περίπτωση της Huawei, η οποία παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της τάξης του 57,8% καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση πίσω από τις ΙΒΜ και Cisco.

Σε ότι αφορά τον όγκο των πωλήσεων, η Dell EMC παρέμεινε στην πρώτη θέση με μερίδιο αγοράς 17,5% (492.854 τεμάχια) με την HPE στη δεύτερη θέση και μερίδιο 17,1% (483.203 τεμάχια).

 

Σχετικά άρθρα

HP Amplify Partner Program: Νέα οφέλη για τους συνεργάτες διανομής

Giorgos Athanassiadis

Brother-SiliconBlue: 20 χρόνια συνεργασίας

Giorgos Athanassiadis

Παγκόσμια έρευνα: Μικρό το ποσοστό συμμόρφωσης με τον GDPR

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα