11.2 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Αυξημένες οι προβλέψεις εσόδων για την Intel

Για πρώτη φορά σε διάστημα περισσότερο από δύο χρόνια, η Intel αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις εσόδων τριμήνου, καθώς η αγορά των υπολογιστών φαίνεται να ανακάμπτει. Συγκεκριμένα, η Intel ανέφερε ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου αναμένονται να αγγίξουν τα $ 15,6 δις, συν πλην $ 300 εκ. με την προηγούμενη πρόβλεψη να κυμαίνεται στα $ 14,9 δις, συν πλην $ 500 εκ.

Την περασμένη Παρασκευή η μετοχή του μεγαλύτερου κατασκευαστή επεξεργαστών αυξήθηκε κατά 4,1% κλείνοντας στα $38,05 που αποτελεί και ρεκόρ δεκαπενταετίας.

 

Το τελευταίο διάστημα, η Intel έχει χάσει σημαντικό μέρος από την αίγλη του παρελθόντος της, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται σε άλλες συσκευές όπως τα smartphones και τα tablets, αγορές όπου η εταιρεία δεν τα έχει καταφέρει. Έτσι, οι πωλήσεις της Intel στο κομμάτι των PC έπεσαν κατά 3% το τελευταίο τρίμηνο αγγίζοντας τα $ 7,3 δις. Στο κομμάτι αυτό συγκαταλέγονται και οι επεξεργαστές που απευθύνονται σε φορητές πλατφόρμες, αλλά το ποσοστό είναι πολύ μικρό.

 

Ωστόσο, το φως στο τούνελ αρχίζει να φαίνεται, καθώς η αγορά των PC αρχίζει να ανακάμπτει. Χαρακτηριστικά η HP ανέφερε ότι τα κέρδη της στον τομέα των υπολογιστών ανέβηκε κατά 7,5% το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το δεύτερο, καθώς αυξήθηκαν οι πωλήσεις στον τομέα των laptops.

Επιπλέον, η IDC ανέφερε ότι τον περασμένο Ιούλιο οι παγκόσμιες πωλήσεις PC μειώθηκαν λιγότερο από όσο αναμενόταν.

Σχετικά άρθρα

Απόλυτη κυριαρχία για Android και iOS το 2014

Kitriniaris

Προς εξαγορά του συνόλου της Entersoft προχωρά ο όμιλος Olympia

Giorgos Athanassiadis

H Lenovo ανακοίνωσε τη νέα gaming σειρά υπολογιστών LOQ

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα