16.6 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Αυξάνονται οι παγκόσμιες δαπάνες για λύσεις ασφαλείας

Με αναμενόμενο τζίρο $75,4 δις, η παγκόσμια αγορά λύσεων ασφαλείας θα αναπτυχθεί με ρυθμό 4,7% σε ετήσια βάση για το σύνολο του 2015, όπως εκτιμά η Gartner στην τελευταία σχετική μελέτη της. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών, η ανάπτυξη οφείλεται αφενός στην προσοχή που δίνουν πια οι κυβερνητικοί οργανισμοί σε ζητήματα information security, αφετέρου στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί high-profile data breaches.

 

Στην ίδια μελέτη η Gartner τονίζει ότι οι μεγαλύτερες ευκαιρίες για τους security vendors βρίσκονται στους τομείς του security testing, του IT outsourcing και του identity & access management καθώς οι υπόλοιπες αγορές εμφανίζουν χαρακτηριστικά commodity. Επιπλέον, η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών όπως το cloud, το mobile computing και το Internet of Things από τις επιχειρήσεις, αυξάνουν τις ανάγκες για εξειδικευμένες λύσεις ασφαλείας.

 

Ωστόσο υπάρχει και ένας σημαντικός παράγοντας ανάσχεσης όσον αφορά την αγορά νέων λύσεων ασφαλείας από τις επιχειρήσεις, ο οποίος σύμφωνα με την Gartner είναι η ισοτιμία του δολαρίου. Συγκεκριμένα, η ισχυροποίηση του δολαρίου έχει ανεβάσει τις τιμές των προσφερόμενων λύσεων έως και 20% καθώς οι περισσότεροι security vendors έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ. Το γεγονός αυτός ωθεί ολοένα και περισσότερες εταιρείες, κυρίως στην Ευρώπη, να αναβάλουν την απόκτηση ή αναβάθμιση των απαιτούμενων λύσεων ασφαλείας, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να πετύχουν καλύτερες τιμές μέσα στο 2016.

Σχετικά άρθρα

Lancom: Απευθείας διασύνδεση της Ελλάδας με τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά internet exchanges

Giorgos Athanassiadis

Συνεχίζει την αύξηση εσόδων από έτος σε έτος η Lenovo

Giorgos Athanassiadis

Η TeamViewer εξαγόρασε την κορυφαία εταιρεία λύσεων AR, Ubimax

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα