13 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Αυγάτισαν τα κέρδη της Samsung

Τελικά το γ’ τρίμηνο του 2015 ήταν η τονωτική ένεση την οποία περίμενε η Samsung, αφού μετά από αρκετά τρίμηνα πτώσης της κερδοφορίας ο κορεατικός κολοσσός ανακοίνωσε αύξηση κερδών. Έτσι, τα κέρδη της Samsung αυξήθηκαν κατά 30% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, σκαρφαλώνοντας στα $4,8 δις.

 

Ωστόσο θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές Οκτωβρίου η Samsung είχε ενημερώσει τους επενδυτές προβλέποντας ακόμα υψηλότερα κέρδη της τάξης των $6,3 δις, στόχος ο οποίος προφανώς αποδείχθηκε εξαιρετικά αισιόδοξος.

 

Τα κέρδη της εταιρείας προήλθαν από τις αυξημένες πωλήσεις σε όλα σχεδόν τα groups. To IT and Mobile (IM) division σημείωσε 8,3% περισσότερες πωλήσεις, το Device Solutions (DS) division, το οποίο περιλαμβάνει τα semiconductor και display panel businesses, αναπτύχθηκε κατά 24,7% ενώ το Consumer Electronics (CE) business έπεσε κατά μόλις 0,1%.

 

Η κορεατική εταιρεία έκανε ειδική μνεία στην καλή πορεία των πωλήσεων smartphones κατά τα γ΄ τρίμηνο του 2015 τονίζοντας ότι τα μοντέλα S6 Edge+, Note 5, A8 και J5 πήγαν πολύ καλά. Επίσης η επέκταση των δικτύων LTE, η αυξανόμενη ζήτηση στην αγορά του memory και οι αυξημένες πωλήσεις τηλεοράσεων στη Β. Αμερική και την Ευρώπη, συνέβαλαν καθοριστικά στη συνολική εικόνα της εταιρεία.

Σχετικά άρθρα

Pylones: σε 10 δήμους η “Γραμμή του Δημότη”

dmallas

Η Ideal Holdings εξαγοράζει την Byte Computer

Giorgos Athanassiadis

Λύσεις High Availability VoIP PBX από την Xorcom για τηλεφωνικά κέντρα που δεν πέφτουν ποτέ!

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα