22.9 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Από το “No-Cloud” στο “Cloud-only” οι επιχειρήσεις

Μέχρι το 2020 οι όποιοι δισταγμοί που διατηρούν οι επιχειρήσεις για την μετάβασή τους στο  “cloud” θα έχουν εξανεμιστεί ολοκληρωτικά. Έτσι από την “No-cloud” προσέγγιση που επικράτησε αρχικά, στην “Cloud – First” σήμερα, μέσα στην επόμενη πενταετία οι οργανισμοί θα έχουν περάσει στη στρατηγική cloud-only, σύμφωνα τουλάχιστον με τις προβλέψεις της Gartner. Μάλιστα η γνωστή εταιρεία ερευνών τονίζει ότι μέχρι το 2020 οι εταιρείες που δεν θα έχουν cloud στρατηγική θα είναι τόσο σπάνιες όσο οι εταιρείες που δεν διαθέτουν σύνδεση Internet σήμερα.

 

Το cloud θα είναι η καθιερωμένη επιλογή όσον αφορά το κομμάτι του λογισμικού, αναφέρουν στην έκθεσή τους οι ερευνητές της Gartner. To μόνο που μένει να διευκρινιστεί είναι ποια μορφή cloud θα επικρατήσει στις προτιμήσεις επιχειρήσεων και οργανισμών. Στο ερώτημα αυτό η εκτίμηση της Gartner κλίνει προς το hybrid cloud.

 

Με βάση τις προβλέψεις της ίδιας μελέτης, μέχρι το 2020 οι εγκατεστημένες λύσεις IaaS και PaaS θα είναι σαφώς περισσότερες από τις αντίστοιχες λύσεις που θα υπάρχουν σε εταιρικά data centers. Η αγορά του Infrastructure as a Service (IaaS) ήδη αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό 40% από το 2011, ενώ θα διατηρήσει ρυθμό ανάπτυξης 25% μέχρι το 2019. Έτσι, μέχρι το 2020 ο συνδυασμένος τζίρος IaaS και Platform as a Service (PaaS) θα ξεπεράσει τα $55 δις, παραπάνω δηλαδή από την αγορά των servers.

 

Συμπέρασμα; Μέσα στην επόμενη πενταετία το cloud από απλή επιλογή σήμερα θα έχει καταστεί ακρογωνιαίος λίθος των επιχειρηματικών υποδομών.

Σχετικά άρθρα

Το μέλλον της τεχνολογίας μέχρι το 2030

Giorgos Athanassiadis

Κυβερνοασφάλεια και “Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ”

Giorgos Athanassiadis

Microsoft Surface: Απογοητευτικές πωλήσεις

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα