19/04/2024
Biztech

Από ρεκόρ σε ρεκόρ η Lenovo

Έσοδα ρεκόρ για όλο το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2015, ύψους $46,3 δις, αυξημένα κατά 20%, ανακοίνωσε η Lenovo, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι έχει βρει τη συνταγή της επιτυχίας. Συγκεκριμένα, όλα τα businesses της εταιρείας κατέγραψαν άνοδο ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι η εταιρεία δεν βασίζεται πλέον αποκλειστικά στα PCs αλλά εμφανίζει ξεκάθαρα την πολυπόθητη διαφοροποίηση προϊόντων και υπηρεσιών, την οποία επιδιώκει τα τελευταία χρόνια.

Για ολόκληρο το έτος,  λοιπόν, η Lenovo είχε έσοδα ρεκόρ, $46.3 δις, σημειώνοντας αύξηση 20% από έτος σε έτος. Το μικτό κέρδος για όλο το έτος ήταν $6.7 δις, με άνοδο 32%, όταν τα καθαρά κέρδη σκαρφάλωσαν στα $829 εκατ., σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 1%.

Οι επενδύσεις σε συγχωνεύσεις και εξαγορές και η ισχυρή ανάπτυξη δημιούργησαν διαφοροποίηση στα έσοδα, αφού smartphones, tablets, servers και άλλες υπηρεσίες συνέβαλαν πλέον στο 37% των εσόδων του δ’ τριμήνου σε σύγκριση με το 17% του προηγούμενου έτους.

Στον τομέα των PC Group, ο οποίος περιλαμβάνει ηλεκτρονικούς υπολογιστές και Windows tablets, οι τριμηνιαίες πωλήσεις της Lenovo ήταν $7,2 δις. Η Lenovo διέθεσε 13,3 εκατομμύρια ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσα στο δ’ τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 2.7%, και κατακτώντας  συνολικό μερίδιο αγοράς 19.5%.

Στο Mobile Business Group, η Lenovo σημείωσε ρεκόρ, με πωλήσεις 76 εκατομμυρίων συσκευών για το οικονομικό έτος 2014/15. Για το έτος (στα δύο τρίμηνα συμπεριλαμβάνεται η Motorola), η Κίνα αντιπροσώπευε το 59% των πωλήσεων smartphones, ενώ οι αγορές εκτός Κίνας παρουσίασαν αύξηση πωλήσεων σε ποσοστό 450%, με 31 εκατομμύρια πωλήσεις συσκευών. Στον τομέα των tablets, η Lenovo ξεπέρασε την αγορά και συνέχισε να αναπτύσσεται με συνολικές πωλήσεις 12 εκατομμυρίων μονάδων, μια αύξηση ύψους 26% από έτος σε έτος, και 5,1% μερίδιο αγοράς.

Στο Enterprise Business Group, το οποίο περιλαμβάνει servers, λογισμικό και υπηρεσίες που πωλούνται υπό το εμπορικό σήμα τόσο της Lenovo ThinkServer όσο και του System x business unit, οι πωλήσεις ανήλθαν στα $1,1 δισεκατομμύρια. Στο δεύτερο ολοκληρωμένο τρίμηνο με το System x, το EBG έδωσε θετικά λειτουργικά έσοδα προ φόρων ενώ η Lenovo συνέχισε να κατέχει την 3η θέση μεταξύ των vendors x86 servers.

Σχετικά άρθρα

Ένας “Λύκος” επιλέγει SAP

Channel-Manager

Νέα λύση predictive analytics από την SAP

Kitriniaris

Νέο δεκαετές συμβόλαιο για την Intralot στην Ταϊβάν

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα