21.4 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Απέλπιδα προσπάθεια σωτηρίας για την HTC

Μια τελευταία (;) προσπάθεια προτίθεται να κάνει η HTC προκειμένου να αντιστρέψει την πτωτική της πορεία η οποία από πρωταγωνιστή στην αγορά των smartphones την έχει καταστήσει κομπάρσο και μάλιστα με αμφίβολο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό η ταϊβανέζικη εταιρεία ανακοίνωσε μια σειρά κινήσεων, μεταξύ των οποίων η απόλυση του 15% του εργατικού δυναμικού της (περίπου 2.250 εργαζόμενοι) σε μια προσπάθεια να περικόψει τα λειτουργικά της έξοδα κατά 35% ετησίως.

 

Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του β’ τριμήνου, κατά το οποίο η HTC κατέγραψε μείωση πωλήσεων κατά 49% ( στα $1,04 δις) και ζημίες ύψους $252,7 εκατομμύρια. Η ανακοίνωση των παραπάνω αποτελεσμάτων οδήγησε σε κατακρήμνιση της μετοχής της εταιρείας κατά 10%, ποσοστό που είναι και limit down στο χρηματιστήριο της Ταϊπέι.

 

Ο άλλοτε μεγάλος παίκτης στα smartphones με διψήφια μερίδια αγοράς, πλέον έχει περιοριστεί σε μερίδιο κάτω του 2%, καθώς η είσοδος στην αγορά του Android δεκάδων κινέζων κατασκευαστών αλλά και η αδυναμία της HTC να διαφοροποιηθεί την έχουν φέρει μπροστά σε αδιέξοδο.

 

Ανακοινώνοντας το πρόγραμμα αναδιοργάνωση της εταιρείας, η Cher Wang, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της HTC, τόνισε την προσπάθεια διαφοροποίησης που θα γίνει και η οποία θα έχει στο επίκεντρό της την δημιουργία premium smartphones, την εικονική πραγματικότητα και τα αντίστοιχα lifestyle προϊόντα. Είναι τα παραπάνω αρκετά; Τα επόμενα τρίμηνα θα το δείξουν.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Πατάνε “φρένο” τα smartphones

Channel-Manager

Η TCL προσφέρει mobile broadband συνδεσιμότητα για όλους

Giorgos Athanassiadis

Info Quest: Λύσεις cloud computing και virtualization στο Cisco Connect Greece

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα