16.6 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Ανώριμες οι επιχειρήσεις για την cloud εποχή

Oι σύγχρονες εταιρείες είναι πιθανό να υπολείπονται αναφορικά με τη μετάβαση τους στο cloud, αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε από την IDC σε συνεργασία με τη SAP. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα αναγνωρίζει τα βασικά θέματα στρατηγικής και των επιχειρηματικών διαδικασιών που θα πρέπει να ακολουθηθούν από τις σύγχρονες επιχειρήσεις για την κάλυψη των κενών αυτών.

 

Η έρευνα με τίτλο “CloudView”  η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της SAP και υλοποιήθηκε από την IDC, αποκάλυψε ότι πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν πλήρη επίγνωση για το επίπεδο χρήσης του cloud που έχουν επιτύχει. Ένας βασικός λόγος είναι η σημαντική έλλειψη των απαραίτητων δεξιοτήτων πληροφορικής, καθώς και η στρατηγική προσέγγιση της επιχειρηματικής διαδικασίας που απαιτείται για να φτάσουν στο επόμενο επίπεδο. Σύμφωνα με την έρευνα, καινοτόμες λύσεις αναφορικά με την ωφέλεια χρήσης του Cloud είναι πρωτίστως η συνεργασία των επιχειρήσεων με τα τμήματα ΙΤ και ακολούθως η ανίχνευση των καταλληλότερων εφαρμογών οι οποίες θα αποδώσουν τα προνόμια που προσφέρει το Cloud, αλλά και η στοχευόμενη εκπαίδευση και κατάρτιση στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

 

Επιπλέον, η έρευνα αποκαλύπτει πως μια στρατηγική cloud μπορεί να θεωρηθεί «ώριμη», όχι μόνο όταν μια επιχείρηση έχει μια συνεπή και ολοκληρωμένη προσέγγιση αναφορικά με τη χρήση του cloud, αλλά όταν όλα τα τμήματα της εμπλέκονται σε αυτή διαδικασία. Με πιο απλά λόγια, το πιο σημαντικό στοιχείο μιας ώριμης στρατηγικής ως προς το cloud, είναι η συνεργασία μεταξύ του τμήματος ΙΤ και των υπόλοιπων τμημάτων της επιχείρησης, θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα τις ανάγκες των πελατών.

 

Η πορεία μιας επιχείρησης προς την υιοθέτηση του cloud διέπεται από διάφορα στάδια. Πιο συγκεκριμένα, ένας οργανισμός μπορεί να θεωρήσει ότι βρίσκεται στο στάδιο cloud maturity, όταν αρχίζει να αποκομίζει επιχειρηματικά οφέλη, τα οποία εκτείνονται πέραν της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας του ΙΤ ή προβλημάτων που αφορούν στο συνολικό κόστος κτήσης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων, καθαρών πηγών εσόδων, την διαδραστική επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων, των συνεργατών και των πελατών, καθώς και την υιοθέτηση μιας συνεργατικής προσέγγισης ως προς το IT, η οποία τελικά δημιουργεί αξία στην επιχείρηση.

 

Επιχειρήσεις που κάνουν ισορροπημένη χρήση του cloud διαθέτουν την απαραίτητη ευελιξία που τους επιτρέπει να ανταποκρίνονται ταχύτερα στις ανάγκες των πελατών τους, ενώ ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τα έσοδα τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι καταλυτικό ρόλο στην όλη διαδικασία έχει το ΙΤ.

 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, καθώς οι επιχειρήσεις προσεγγίζουν το στάδιο της ωριμότητας (maturity scale) αναφορικά με τη χρήση του cloud, αναζητούν προμηθευτές, οι οποίοι μπορούν να τους προσφέρουν μια πλήρη σειρά end-to-end εφαρμογών, σε συνδυασμό με την παροχή γνώσης σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Σχετικά άρθρα

Νέοι Dell servers για την ελληνική αγορά

Channel-Manager

H ηλεκτρονική τιµολόγηση στα χέρια του συνεργάτη

Channel-Manager

Λύση κέντρου δεδομένων και cloud από τη Cisco

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα