17.9 C
Athens
26/04/2024
Biztech

Ανθεκτικότητα και λειτουργική κερδοφορία για την Intracom το 2015

Παρουσιάζοντας λειτουργική κερδοφορία €23 εκατ., 9% αύξηση πωλήσεων, αύξηση κατά 8% των θέσεων εργασίας και διατηρώντας τον πραγματικό καθαρό δανεισμό στα χαμηλά (περσινά) επίπεδα, πορεύθηκε κατά τη διάρκεια του δύσκολου 2015 η Intracom Holdings. Αυτά τα στοιχεία, μεταξύ άλλων, ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης, CEO της Intracom Holdings, κατά τη σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα σημαντικά γεγονότα του 2015 και οι προοπτικές του ομίλου.

 

Ειδικότερα, το 2015 τα οικονομικά αποτελέσματα της Intracom Holdings διαμορφώθηκαν ως εξής: οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε €377,1 εκατ., αυξημένες κατά 9 % σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, η λειτουργική κερδοφορία σε €23 εκατ., έναντι €14 εκατ. το 2014, ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων την 31/12/2015 ήταν €828 εκατομμύρια.

 

Στόχος του ομίλου Intracom Holdings είναι η μεγιστοποίηση της αξίας των μετόχων μέσω ανάπτυξης, βελτιστοποίησης λειτουργίας και διαχείρισης κινδύνων. Συγκεκριμένα, στις υποδομές και στην ενέργεια, το ενδιαφέρον επεκτείνεται στα δίκτυα NGA, στα έξυπνα  δίκτυα και στην αιολική ενέργεια.

 

Κωνσταντίνος Κόκκαλης, CEO της Intracom Holdings
Κωνσταντίνος Κόκκαλης, CEO, Intracom Holdings

Στον τομέα του ICT, από πλευράς νέων αγορών, η αναπτυσσόμενη αγορά της Αφρικής & Μ. Ανατολής βρίσκεται στις προτεραιότητες του ομίλου, καθώς ήδη ο όμιλος Intrasoft International έχει ήδη διεισδύσει με την ανάληψη σημαντικών έργων στον υπό εκσυγχρονισμό δημόσιο και τραπεζικό τομέα της περιοχής. Παράλληλα, η αναμενόμενη αυξημένη ζήτηση για λύσεις και υπηρεσίες  ψηφιακού επιχειρηματικού μετασχηματισμού στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., του δημόσιου τομέα και των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων δημιουργούν προϋποθέσεις περαιτέρω ενίσχυσης της Intrasoft International.

 

Επίσης, στον τομέα της άμυνας, η Intracom Defense Electronics (IDE) εντείνει τις προσπάθειες δραστηριοποίησης της στους τομείς των τακτικών επικοινωνιών, της ασφάλειας και των υβριδικών συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας αναπτύσσοντας κατάλληλα προϊόντα και υπηρεσίες.

 

Τέλος, ο όμιλος Intrakat φροντίζει να εκμεταλλευτεί τα υπό σχεδιασμό ΣΕΣ 2014-2020 και IFSI (σχέδιο Juncker) ώστε να αυξήσει το μερίδιο αγοράς στους τομείς εξειδίκευσής του τα επόμενα χρόνια.

Σχετικά άρθρα

Τα BlueWalker VFI AT στην Ελλάδα από την Professional Services

Η Pivotal περνά τις υπηρεσίες PaaS στο επόμενο επίπεδο

Kitriniaris

Διευθυντής πωλήσεων Integration στη Globo ο Γιάννης Διονυσόπουλος

ntiliakos

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα