24.6 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του GigaGate της devolo

Στην πρόσφατη έκθεση IFA 2016, η εταιρεία devolo την οποία γνωρίζουμε από τα προϊόντα δικτύωσης dLAN powerline, είχε ανακοινώσει μια νέα σειρά ταχύτατων ασύρματων bridge με το όνομα GiGabit. Στις 8 Δεκεμβρίου 2016, η devolo Hellas ανακοίνωσε και επίσημα την κυκλοφορία τους στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης για τους εκπροσώπους του τύπου, ο Marcel Schüll, public relations manager της devolo παρουσίασε το GigaGate Starter Pack.

Το «πακέτο» αποτελείται από μία συσκευή βάσης, η οποία συνδέεται με στον router του σπιτιού μας και μία δεύτερη συσκευή (ονομάζεται «δορυφόρος»), την οποία τοποθετούμε κοντά στις multimedia συσκευές μας (smart TV, κονσόλα παιχνιδιών, media player κ.λπ).

 

Οι δύο συσκευές GigaGate δημιουργούν τέσσερις ασύρματες συνδέσεις των 5 GHz με τη χρήση των ενσωματωμένων αυτοσυντονιζόμενων κεραιών. Η τεχνολογία αυτή μεγιστοποιεί το εύρος ζώνης μεταξύ βάσης και δορυφόρου. Μάλιστα, ο κ. Schüll, ανέφερε ότι ο πραγματικός ασύρματος ρυθμός μετάδοσης δεδομένων του GigaGate φτάνει έως και τα 2 Gbps. Αυτό συνεπάγεται ότι το 4K streaming μέσα στο σπίτι, γίνεται πλέον μια πραγματικότητα.

 

devolo-gigagate_3

 

Το GigaGate μοιάζει με ένα router, αλλά στην ουσία πρόκειται για ένα point-to-point repeater, το οποίο αναλαμβάνει να μεταφέρει τη σύνδεση στο δίκτυο και το Internet ασύρματα ή ενσύρματα εκεί που πραγματικά το χρειαζόμαστε, δηλαδή κοντά στις multimedia συσκευές μας.

Ο «δορυφόρος» διαθέτει μία σύνδεση gigabit Ethernet, τέσσερις θύρες fast Ethernet και Wi-Fi (αξιοποιεί το πρωτόκολλο 802.11n). Το γεγονός αυτό καθιστά το devolo GigaGate μία όλα-σε-ένα λύση, για τη δικτύωση των multimedia συσκευών στο σαλόνι.

 

Τιμές και διαθεσιμότητα

Το devolo GigaGate θα διατίθεται στα καταστήματα στην προτεινόμενη λιανική τιμή των 229,90 €. Επίσης εάν απαιτείται επέκταση του ασύρματου δικτύου και σε άλλο όροφο ή άλλο δωμάτιο του σπιτιού, διατίθεται το devolo GigaGate Expansion που περιλαμβάνει άλλον έναν ένα GigaGate δορυφόρο στην τιμή των 139,90 €.

Σχετικά άρθρα

Atom Silvermont: Το παιχνίδι τώρα ξεκινάει!

Kitriniaris

Νέα «έξυπνη» σειρά HP Smart Tank 700 για τις μικρές επιχειρήσεις και το σπίτι

Giorgos Athanassiadis

Η πρώτη digital signage οθόνη Micro LED από την LG

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα