16.6 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Έρευνα Epson: Το inkjet εκτοπίζει το laser

Λίγους μήνες αφού η Epson ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να επενδύει στην τεχνολογία εκτύπωσης inkjet για επαγγελματική χρήση, έρευνα δείχνει ότι, το 74% των επαγγελματιών που έχουν επιρροή και ευθύνη για τη λήψη των αποφάσεων στην Ευρώπη επέλεξε την τεχνολογία inkjet.

Η έρευνα διεξήχθη διαδικτυακά από την Epson Europe και την Coleman Parkes και συγκέντρωσε πληροφορίες από περισσότερους από 8.000 επαγγελματίες σε 21 ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν, με βάση επιβεβαιωμένα στοιχεία από ανεξάρτητη πηγή, για την απόδοση των επαγγελματικών εκτυπωτών inkjet, συγκριτικά με τους εκτυπωτές τεχνολογίας laser, έχοντας τη δυνατότητα να απαντήσουν «σωστό» ή «λάθος, προκειμένου να αξιολογηθούν οι γνώσεις τους γύρω από το θέμα. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και έφεραν στην επιφάνεια πολλές παλιές παρανοήσεις που εξακολουθούν να υφίστανται, σχετικά με το ποια τεχνολογία έχει καλύτερη απόδοση, ειδικά ως προς τα απορρίμματα και την παραγωγικότητα. Για την ακρίβεια, μόνο το 7% των ερωτηθέντων γνώριζαν ότι οι επαγγελματικοί εκτυπωτές inkjet έχουν καλύτερη απόδοση και στους πέντε τομείς αξιολόγησης: απορρίμματα, παραγωγικότητα, ταχύτητα, CO2 και ενεργειακή χρήση.

 

Σημαντικά ευρήματα και παρανοήσεις

Ρίχνοντας μια ματιά στα αποτελέσματα που συλλέχθηκαν, ανά περιοχή, προκύπτουν ενδιαφέρουσες συγκρίσεις μεταξύ των μεγάλων αγορών σε όλη την Ευρώπη. Εστιάζοντας στην Ελλάδα, την Κροατία, τη Σλοβενία και τη Σερβία, οι απαντήσεις καταδεικνύουν ότι παρά τις παρανοήσεις σχετικά με την τεχνολογία inkjet, η συντριπτική πλειονότητα, το 81% θα επέλεγε επαγγελματικούς inkjet εκτυπωτές, αν τους παρουσίαζαν όλες τις αληθινές πτυχές των επιλογών εκτύπωσης.

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες (62%), πιστεύουν εσφαλμένα ότι ένας εκτυπωτής laser παράγει λιγότερο CO2, ενώ το 56% πιστεύει, επίσης, εσφαλμένα ότι παράγει λιγότερα απορρίμματα από έναν inkjet. Επιπλέον, το 69% των ερωτηθέντων θεώρησαν λανθασμένα ότι ένας εκτυπωτής laser εξασφαλίζει υψηλότερη παραγωγικότητα, λόγω του μειωμένου χρόνου που απαιτείται για συντήρηση και κατάσταση εκτός λειτουργίας.

 

Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας inkjet

Σε μια εποχή, όπου τα πρότυπα του χώρου εργασίας για την εταιρική κοινωνική ευθύνη (συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλοντικών και κοινωνικών προβληματισμών) αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία σε όλη την Ευρώπη, η απόφαση της Epson να υποστηρίξει την τεχνολογία inkjet βασίζεται στο γεγονός ότι η πλειονότητα (το 74%) των Ευρωπαίων που ρωτήθηκαν, επέλεξαν τους επαγγελματικούς inkjet, αφού τους παρουσιάστηκαν τα πραγματικά στοιχεία για τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Άλλωστε, σύμφωνα με την IDC, η τεχνολογία η τεχνολογία inkjet αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 10,2% (CAGR) στη Δυτική Ευρώπη, μέχρι το 2020.

 

Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας επαγγελματικής εκτύπωσης inkjet είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες θα πρέπει συνεχώς να συμμορφώνονται με μη οικονομικά πρότυπα αναφοράς τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και πολύ περισσότερο σε ετήσια βάση.

Η Epson έχει καταφέρει να προσφέρει επαγγελματικά προϊόντα τεχνολογίας inkjet με καλύτερη απόδοση, τα οποία υποστηρίζουν ταχύτητες έως 100 σελίδες το λεπτό, με χαμηλό κόστος ανά σελίδα, καθώς και μειωμένα απορρίμματα και κατανάλωση ενέργειας έως 99% και 96% αντίστοιχα, σε σύγκριση με τους εκτυπωτές laser. Επιπλέον, η συντήρηση και η παρεμβολή από το χρήστη απαιτούν κατά 98% λιγότερο χρόνο, σε σχέση με τα προϊόντα laser.

Σχετικά άρθρα

Dell XPS laptops – Για όσους επιθυμούν απόλυτη ποιότητα και επιδόσεις

Giorgos Athanassiadis

Νέο έργο για την Retail Link

Kitriniaris

Η HP επεκτείνει το Elite Point-of-Sale Portfolio της

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα