16.6 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Ένα βήμα πριν την απόκτηση της Yahoo η Verizon

Από ώρα σε ώρα αναμένουν οι αγορές την επίσημη ανακοίνωση απόκτησης της Yahoo από τη Verizon έναντι τιμήματος $5 δις, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Μάλιστα οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η ανακοίνωση θα γίνει πριν το άνοιγμα της χρηματιστηριακής αγοράς στη Νέα Υόρκη.

 

Η συμφωνία εξαγοράς θα βάλει τέλος στην αβεβαιότητα για το μέλλον της Yahoo, που ακολούθησε τη ανακοίνωση της εταιρείας για αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή τον περασμένο Φεβρουάριο.

 

Από την άλλη, η Verizon θα ενισχύσει την AOL internet business, την οποία απέκτησε πέρυσι έναντι $4,4 δις, δίνοντάς της πρόσβαση στα εργαλεία διαφήμισης της Yahoo αλλά και σε τεχνολογίες όπως η αναζήτηση, e-mail, messenger κ.ά.

 

UPDATE

 

Στα $4,83 δις σε μετρητά είναι τελικά το ποσό που θα προσφέρει η Verizon προκειμένου να εξαγοράσει το διαδικτυακό business της Yahoo, αφήνοντας στην άκρη τις μετοχές της στην Alibaba Group Holding, τις μετοχές της στη Yahoo Japan και τις πατέντες της εταιρείας. Την επόμενη ημέρα η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo, Marissa Mayer, φαίνεται πως δεν θα έχει οποιονδήποτε ρόλο στην εταιρεία, όπως τουλάχιστον μεταδίδουν τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

Δωρεάν iCloud για 30 ημέρες για τους Έλληνες χρήστες

Channel-Manager

H Amazon Web Services ανοίγει γραφείo στην Ελλάδα

Giorgos Athanassiadis

Ισχυρές επιδόσεις και θετικό ρυθμό ανάπτυξης ανακοίνωσε η SoftOne

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα