21.9 C
Athens
25/04/2024
Biztech

Εμπλοκή στην εξαγορά της Sharp από τη Foxconn

Αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας η ανακοινωθείσα πριν λίγες ώρες καταρχήν συμφωνία εξαγοράς της Sharp από την Foxconn. Με ανακοίνωσή της η ταϊβανέζικη εταιρεία διευκρίνισε ότι η Sharp της απέστειλε νέα στοιχεία – οικονομικά; – τα οποία θα πρέπει να εξετάσει προτού προχωρήσει στην υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας που τη δεσμεύει. Η αλήθεια είναι ότι η “επίτευξη” συμφωνίας είχε διαρρεύσει το πρωί από τη μεριά της Sharp ενώ η Foxconn δεν είχε προβεί σε κανενός είδους δήλωση.

 

Να θυμίσουμε ότι ομόφωνα ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Sharp την εξαγορά της εταιρείας από την ταϊβανέζικη Foxconn έναντι ποσού $4,3 δις, σε μια συμφωνία που αν τελικά ολοκληρωθεί έχει προεκτάσεις μεγαλύτερες από το όνομα των δύο εταιρειών και των δραστηριοτήτων τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά ιαπωνικής φίρμας από ξένη εταιρεία.

 

Από μόνο του το γεγονός αυτό σηματοδοτεί μια στροφή στην πολιτική που ακολουθούν οι Ιάπωνες, οι οποίοι μέχρι τώρα προστάτευαν ως κόρη οφθαλμού τον τεχνολογικό τομέα ώστε να μην «διαρρέει» κρίσιμη τεχνογνωσία σε ανταγωνιστές από το εξωτερικό. Είναι ενδεικτικό ότι και στην περίπτωση της Sharp επιχειρήθηκε η εξαγορά της από την κρατικά ελεγχόμενη Innovation Network Corp of Japan. Όμως με δεδομένη την κατάσταση της ιαπωνικής οικονομίας και την ανάγκη για επενδύσεις ξένων κεφαλαίων στη χώρα, επιλέχθηκε τελικά η προσφορά της Foxconn, η οποία ήταν και μεγαλύτερη.

 

Αυτά όσον αφορά τη Sharp και την Ιαπωνία, γιατί από την μεριά της Foxconn η εν λόγω εξαγορά είναι μια εξίσου σημαντική εξέλιξη. Συγκεκριμένα, η ταϊβανέζικη εταιρεία αποκτώντας την τεχνογνωσία της Sharp στις οθόνες καθίσταται ακόμα σημαντικότερος εταίρος της Apple, της οποίας άλλωστε είναι ο σημαντικότερος υποκατασκευαστής. Η Sharp θα ξεκινήσει την μαζική παραγωγή οθονών OLED, την ίδια περίοδο που μάλλον η Apple θα υιοθετήσει οθόνες νέας τεχνολογίας για τα iPhones και iPads. Αν αυτό συμβεί μπορεί να αποτελέσει πλήγμα για τη Samsung, η οποία προμηθεύει την Apple με οθόνες για αρκετά μοντέλα της.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

H devolo φέρνει το SmartGrid στην ελληνική αγορά

Channel-Manager

Entersoft: Ολοκληρώθηκε το ετήσιο συνέδριο συνεργατών

Channel-Manager

Η VMware στον στίβο των Government Cloud υπηρεσιών

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα