17.1 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Στα $1,7 τρις το ΙΟΤ έως το 2020

Με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 16,9% και καθώς οι επιχειρήσεις αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τις ευκαιρίες που προσφέρει, το Internet of Things αναμένεται να αποτελεί μια αγορά αξίας $1,7 τρις έως το 2020 ή μια αγορά ισοδύναμη με το ΑΕΠ του Καναδά, της 11ης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει στην τελευταία της πρόβλεψη η IDC.

 

Ειδικότερα, η IDC προβλέπει ότι έως το 2020 συσκευές, συνδεσιμότητα και υπηρεσίες ΙΤ  θα αποτελούν την πλειονότητα της αγοράς IoT. Μαζί, οι τρεις αυτές “υπο-αγορές” εκτιμάται ότι θα αντιπροσωπεύουν πάνω από τα δύο τρίτα της παγκόσμιας αγοράς IoT. Μάλιστα, μόνο οι  συσκευές (modules / αισθητήρες) θα αντιπροσωπεύουν το 31,8% της συνολικής αγοράς.

 

Η συγκεκριμένη πρόβλεψη προέκυψε μετά από μελέτη των βιομηχανιών που εμφανίζουν την υψηλότερη υιοθέτηση ΙοΤ τεχνολογιών, όπως κατανάλωση, retail, υγειονομική περίθαλψη, δημόσιες υπηρεσίες, κατασκευές, μεταφορές και άλλες.

 

Σύμφωνα με την IDC ενώ οι wearable συσκευές δείχνουν προς το παρόν να είναι το “πρόσωπο” του IoT το μεγάλο μπουμ θα γίνει στους τομείς των επιχειρήσεων και του δημόσιου τομέα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πρόβλεψη της IDC όσον αφορά τις γεωγραφικές περιοχές που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες. Η εταιρεία ερευνών εστιάζει την προσοχή της στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη καθώς η εν λόγω περιοχή αφενός είναι αρκετά ώριμη αφετέρου όχι τόσο ώριμη όπως η Δυτική Ευρώπη ή οι ΗΠΑ. Έτσι, οι συγκεκριμένες περιοχές αναμένεται να έχουν μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης μέσα στην επόμενη πενταετία σε σύγκριση με τον μέσο παγκόσμιο όρο.

Σχετικά άρθρα

Μόνο τα detachables διασώθηκαν από τα PCs

Channel-Manager

Epson EcoTank L6490: Υψηλή απόδοση με χαμηλό κόστος

Giorgos Athanassiadis

Konica Minolta: Διαχείριση εκτυπώσεων στο cloud για την Inter Cars

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα